Terug naar Nieuws

ECDC Memmingen Indians vs. Tilburg Trappers (5-1)

HET IS VOORBIJ: TRAPPER STRIJDEND TEN ONDER TEGEN MEMMINGEN

Het seizoen zit erop voor Tilburg Trappers. In de alles-of-niets-wedstrijd, dinsdagavond uit bij Memmingen Indians, geven de Tilburgers alles maar het wordt niets; Trappers blijft met lege handen. Na twee eerdere verliespartijen, gaat de ploeg ook in de derde wedstrijd onderuit. De 5-1 is geflatteerd, want tot ver in de derde periode lijkt Trappers kans te maken op die hoognodige overwinning.

Dat de mannen van coach Livingston er vol in zullen vliegen, is vanaf minuut één duidelijk. De ploeg komt alleen niet echt aan bouwen toe omdat de Tilburgers iets te graag willen en in de ogen van de scheidsrechter te ver gaan.

STRAF OP STRAF

Jonne de Bonth, Ties van Soest, Max Hermens (10 minuten!), nog voor de eerste tien minuten erop zitten, hebben ze allemaal een straf te pakken. Het vraagt veel van de ploeg om steeds maar weer een man-minder-situatie zonder tegengoal te overleven.

Trappers komt een paar keer goed weg en stevent af op een 0-0 ruststand na de eerste periode. Maar met nog geen twee minuten op de klok moet Leeuwesteijn snel reageren als de baan van de puck vlak voor zijn neus van richting verandert. De Tilburgse goalie moet lossen. Max Lukes is er als eerste bij en maakt de openingstreffer.

Trappers wil snel de gelijkmaker scoren maar komt met een man minder te staan als Giovanni Vogelaar tegen een straf oploopt. Ja, weer een straf voor Trappers.

STRIJDLUST

Straffen of niet, de strijdlust aan Tilburgse kant blijft en maakt dat Trappers steeds dichterbij een goal komt. Oppassen natuurlijk dat Memmingen niet scoort, maar de ploeg van Livingston staat gedreven op het ijs. En wordt beloond.

Na ruim elf minuten in de tweede periode maakt Kilian van Gorp er met een strak, hard afstandsschot 1-1 van. Trappers leeft weer maar om het seizoen langer te laten duren, moet het nog een keer scoren.

NET WEL OF NET NIET

Helaas is het Memmingen wat een tweede maakt. Even is het onduidelijk of de goal wel blijft staan. Doelpuntenmaker Matej Pekr komt namelijk op het ijs als zijn ploeggenoot er net wel of net niet af is. Trappers schreeuwt om een ‘too many men’ maar de scheidsrechters beslissen dat het een correcte wissel, en dus 2-1 is.

Trappers moet even van de tik bekomen. De Tilburgers worden geholpen door dat Benedikt Jarinek Reno de Hondt onreglementair checkt. Het levert de eerste power play van de wedstrijd voor Trappers op.

HOUDBAAR?

De Tilburgers knokken voor wat ze waard zijn. Een paar keer zijn ze dicht bij de gelijkmaker. Aan de andere kant van het ijs redt Leeuwesteijn meerdere keren. Tot hij in de 47e minuut een schijnbaar houdbaar schot laat glippen.

Als vlak daarna Raymond van der Schuit twee minuten moet zitten, lijkt het over en uit voor Trappers. Maar strijden, dat kunnen de mannen van coach Livingston. In ondertal zitten ze Memmingen onder druk. Maar de anschlusstreffer valt niet. Niet als Trappers met een man minder staat, niet daarna.

UITGESPEELD

Memmingen scoort nog wel. Twee keer zelfs. Eerst wordt goed uitgespeelde aanval in 53e minuut door Ludwig Nirschl afgemaakt en ongeveer een minuut later is het een een-tweetje waarbij Donát Péter de doelpuntenmaker is.

Het betekent het einde van het seizoen voor Trappers. De mannen kunnen met opgeheven hoofd van het ijs stappen, al zal het balen bij de spelers de boventoon hebben gevoerd.