Terug naar Nieuws

EC Hannover Indians vs. Tilburg Trappers (4-3 SO)

Trappers laat zich kaas van het brood eten

De uitslag (4-3 na shootouts) vertelt niet altijd het verhaal van een wedstrijd. Lange tijd was Tilburg Trappers zondagavond gelijkwaardig aan Hannover Indians, zo niet beter. Een inzinking aan het begin van de tweede periode kwam de ploeg van coach Bo Subr echter duur te staan.

HOFLEVERANCIER

Met zeven spelers is Tilburg Trappers hofleverancier van de selectie van Oranje onder 20 jaar voor het wereldkampioenschap in Kroatië dat van 15 tot en met 21 januari wordt gespeeld in Zagreb. Vorige week vrijdag kon coach Bo Subr in Hannover tegen Scorpions voorlopig voor het laatst beschikken over Floris van Elten, Delaney Hessels en Wouter Sars. Twee dagen later reisde het drietal met de andere Tilburgers (Brent van de Boom, Ninho Hessels, Diego Kleijssen en Tijn Jacobs) en de rest van de selectie van bondscoach Theo van Gerwen naar de Kroatische hoofdstad.

Morgen, op de slotdag van de mondiale titelstrijd Divisie IIB, heeft Oranje nog een flinterdunne kans op promotie. Allereerst dient men zelf ruim te winnen van Servië en daarnaast is men afhankelijk van het resultaat van de tweestrijd tussen Kroatië en Israël. Wouter Sars beleeft een prima WK in Zagreb. De Trappers-forward is na vier gespeelde wedstrijden topscorer van het toernooi met zes goals en drie assist. Delaney Hessels volgt zijn ploeggenoot op de voet met een goals en acht punten.

DROOMSTART

Trappers was met een gedecimeerde selectie naar de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen afgereisd. Om diverse redenen ontbraken Ryan Collier, Jordy van Oorschot en Jonne de Bonth. Opsteker was de terugkeer van goalie Ian Meierdres. Zes duels moest hij toekijken, maar de Tilburgse doelman was voldoende hersteld om am Pferdeturm wederom zijn vertrouwde plaats tussen de palen in te nemen. ‘De periode van gedwongen rust had geen invloed op de prestatie van Ian‘, zo vertelde Ivy van den Heuvel. ‘Hij was, zoals het gehele seizoen al, degelijk en goed vanavond.’

Tilburg Trappers kende een droomstart. Binnen 123 tellen stond het 0-2 voor de drievoudig Oberliga Meister. Max Hermens en Mickey Bastings verzorgden de productie. Een monsterzege lag in het verschiet want de koploper in de Oberliga creëerde legio doelkansen. ‘We begonnen goed en fel, zaten er kort op, zetten de tegenstander vast en scoorden twee prima goals’, zag Ivy van den Heuvel tot zijn tevredenheid.

NIET GOED

Na de dweil tapte de thuisploeg, gesteund door ruim 2100 fans, uit een ander vaatje. Via treffers van Pohanka en Peleikis verdween de Tilburgse voorsprong als sneeuw voor de zon. ‘Zij hebben ongetwijfeld in de pauze een donderspeech van hun coach gehad. Maar wij speelden de eerste tien minuten van de tweede periode gewoon niet goed’, keek Van den Heuvel terug op de teamprestatie tijdens het middenstuk.

De toch al krappe Tilburgse selectie werd in het tweede bedrijf nog verder uitgedund. Alexey Loginov werd door referee Sven Fischer vroegtijdig met 5 minuten straftijd en een game misconduct wegens boarding naar de kleedkamer gezonden. ‘Of het een terechte straf was? Wat zal ik zeggen. Die jongen bleef na het duel met Logi roerloos liggen maar was bij zijn volgende shift wonderbaarlijk snel hersteld’, aldus de Tilburgse captain, die na het uitvallen van Trappers nummer 7 de wedstrijd als gelegenheidsverdediger uitspeelde. Vanwege de automatische schorsing voor één duel ontbreekt Loginov volgende week vrijdagavond in de uitbeurt van Trappers tegen Harzer Falken.

LOTERIJ

Ondanks dat de spoeling achterin nog dunner werd door de twaalf minuten afwezigheid (interference en misconduct) van Boet van Gestel joeg de ploeg van coach Bo Subr ook in de derde periode onverminderd op de winst. Toen Arnoldas Bosas zeven minuten voor tijd een fout van Ivy van den Heuvel genadeloos afstrafte (3-2), leek de equipe onder leiding van Lenny Soccio op weg naar de overwinning.

Trappers boog, maar wenste niet te breken. Een rebound van Indians-sluitpost Kevin Beech op een inzet van Van den Heuvel gaf Tilburg het zo gewenste zetje. Mitch Bruijsten profiteerde dankbaar van het buitenkansje (3-3). In het vervolg en de verlenging werd ondanks een overtalsituatie voor Trappers niet meer gescoord, waardoor penaltyshots de beslissing brachten. In deze loterij bleek Hannover de gelukkigere.