Terug naar Nieuws

De puzzel is af

Speelschema onder de loep

Het competitieprogramma voor de Oberliga Nord is bekend. Op vrijdag 27 september valt voor Tilburg Trappers de eerste puck van het seizoen in eigen huis tegen Moskitos Essen.

De 12 teams in de Oberliga Nord spelen een zogenaamde Doppelrunde waarbij de laatste competitieronde gepland staat op zondag 1 maart 2020. De bovenste zes ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de play-offs. Nummer zeven tot en met tien vechten in een pré play-offs om de laatste twee tickets voor de postseason.

Daarna beginnen de play-offs waarbij nummer 1 uit Noorden speelt tegen nummer 8 uit het Zuiden, de runner-up uit het Noorden ontmoet nummer 7 uit het Zuiden enzovoort. Alle play-off ronden worden afgewerkt volgens het best-of-5 principe.

ZWARE NOVEMBER MAAND

Trappers begint de ijshockeyjaargang 2019-2020 thuis tegen Essen. Het eerste uitduel is tegen nieuwkomer Krefeld. Het zwaartepunt van het programma ligt in november. De ploeg van captain Mickey Bastings speelt in de voorlaatste maand van het jaar tegen zeven ploegen uit de play-offs van afgelopen seizoen waarvan vier keer buiten de stadsgrenzen. Op 1 november wacht Halle (thuis) gevolgd door Essen (uit, 3 november), Herne (thuis, 15 november), Rostock (uit, 17 november), Hannover Scorpions (thuis, 22 november), Hannover Indians (uit, 24 november) en als sluitstuk van de maand uit naar Halle (29 november).

Opmerkelijk is dat de vice-Oberliga Meister na de jaarwisseling in dertien van de achttien ontmoetingen een play-off ploeg uit de vorige ijshockeyjaargang treft. Het reguliere seizoen wordt afgesloten met een thuisbeurt tegen EXA Icefighters Leipzig.

TIEN MATINEEDUELS

Tien van de 22 thuiswedstrijden beginnen om 15.00 uur. Krefelder EV 81 bezoekt twee het IJssportcentrum Stappegoor in de middag.  Enkel Duisburg en Erfurt komen niet op zondag naar de Kruikenstad.