Terug naar Nieuws

Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers (5-8)

TRAPPERS KNOKT ZICH NAAR OVERWINNING IN HAMBURG

Tilburg Trappers heeft de koppositie steviger in handen. De ploeg van Bo Subr kreeg zondag wel vijf doelpunten tegen maar scoorde er zelf acht tegen Crocodiles Hamburg. En dus gingen de drie punten mee naar Tilburg. Coach Subr is na afloop niet helemaal tevreden: ‘’We made it a close game.’’ En dat had niet gehoeven, vond hij.

DROOMSTART

Trappers heeft in Hamburg wel een droomstart. Na dertien seconden scoort Brock Montgomery, op aangeven van captain Ivy van den Heuvel, de openingstreffer. Het is Montgomery’s eerste van dit seizoen. Een kleine zes minuten kan Trappers van de voorsprong genieten. Dan verschalkt Patrick Saggau Tilburggoalie Ian Meierdres en is de stand weer gelijk.

STRAF OM STRAF

Dan komen er een paar hete minuten voor Trappers. In korte tijd wisselen de teams elkaar af in straffen. Crocodiles lijkt gevaarlijker in de power plays dan Trappers. Zoals na een klein kwartier spelen. Ivy van den Heuvel moet twee minuten zitten voor slashing. De Hamburgers buiten de overtalsituatie goed uit. Het gevaarlijke duo Mitchell-Mc Gowan stelt Lascheit in staat om de 2-1 te maken. Trappers lijkt met een achterstand de eerste pauze in te gaan maar Ivy van den Heuvel maakt vlak voor het einde van de eerste periode gelijk.

DOORDRUKKEN

In de kleedkamer wordt iedereen nog even op scherp gezet. Het spel van de Tilburgers is te langzaam, vindt Bo Subr. Een lager tempo speelt Hamburg in de kaart. Dus gaat het tempo omhoog en de versnelling betaalt zich uit. Halverwege de tweede periode krijgen de Tilburgers een power play. Trappers zoekt, passt rond en zoekt en dan schuift Nardo Nagtzaam de puck binnen.

‘En nu doordrukken’ moet Trappers na de 2-3 hebben gedacht. In een tijdsbestek van drie minuten wordt de voorsprong uitgebouwd naar 2-5. Eerst is het Mitch Bruijsten die scoort. Een halve minuut later maakt Jordy Verkiel met een mooie beweging Trappers vijfde. De wedstrijd lijkt een heel eind beslist maar Trappers is verre van zeker van de winst. Onnodig, vindt coach Subr: ‘’We always let them get back. We have to play better when we’re up.’’

VOGELVRIJ

Met een kleine drie minuten te spelen krijgt Trappers opnieuw een tegendoelpunt te verwerken. De power play voor Tilburg zit er net op en Moritz Israel komt van de strafbank en staat vogelvrij. Israel krijgt de puck net voor de blauwe lijn, schaats een paar meter en werkt hard binnen.

Trappers probeert in de derde periode Hamburg onder druk te zetten. Met succes. Na goed vijf minuten maken de Tilburgers het verschil weer drie goals. Na een flitsende aanval komt de puck achter de Hamburgse goal. Verkiel passt op De Hondt en die schiet hard binnen.

SCRIMMAGE

Lang blijft het verschil van drie goals niet staan. Een verdekt afstandsschot van Tom Kübler verdwijnt achter Meierdres. Trappers heeft daarna moeite met de Hamburgse tegenstander. Met goed vijf minuten op de klok is er een scrimmage voor de Tilburgse goal. De Trappersverdediging krijgt de puck maar niet weg. Uiteindelijk is het Moritz Israel die scoort. Je zou denken dat het spannende laatste minuten worden maar Mitch Bruijsten scoort nog in dezelfde minuut de 5-7.

Hamburg haalt vervolgens de goalie eraf maar het haalt niets uit. 35 seconden voor het einde van de wedstrijd valt de definitieve beslissing. Trappers pakt achter de Tilburgse goal de puck van Hamburg af. De puck komt bij Ivy van den Heuvel terecht. Die passt op Nardo Nagtzaam. De forward wint de een-tegen-een duel en maakt de 5-8.

Drie punten in de tas maar Trappers moet het spel komende vrijdag als Leipzig op bezoek komt, wel op verschillende punten verbeteren. Subr: ‘’Five goals against is way too much. Hamburg is a good team but we have to do better.’’