Terug naar Nieuws

CONTRACT VERKIEL & D. HESSELS VERLENGD

Jordy Verkiel en Delaney Hessels hebben, in navolging van Cedrick Andree en Diego Hofland, hun contracten bij Tilburg Trappers verlengd.

JORDY VERKIEL

De verdedigende steunpilaar begint daarmee aan zijn veertiende seizoen in IJssportcentrum Stappegoor. Geboren en opgeleid in Dordrecht, maar sinds 2010 actief bij Trappers. Alleskunner van beroep. Aanvallend ingestelde verdediger die graag het spel bepaalt. Bij terugkeer in de stad aan de Merwede op woensdag 6 november 2013 kreeg hij van coach Paul Gardner een plaatsje in de ‘starting six’. In 2014 winnaar van de Bennie Tijnagel Trofee (award voor het grootste Nederlandse talent in de eredivisie, die maximaal 22 jaar oud is op het einde van het seizoen) en sinds die uitverkiezing alleen maar beter en beter geworden.

BLESSURELEED
Na een operatie en een revalidatie van liefst 224 dagen keerde Trappers nummer 13 op dinsdag 15 november van het vorige kalenderjaar tegen Erfurt weer terug in de Tilburgse hoofdmacht. ‘Het was geen super wedstrijd, al had ik dat ook niet verwacht. Ik heb mijn ding gedaan. Daar zaten wat goede momenten tussen en wat mindere. Een zesje overall’, lachte hij na afloop.

Technisch manager René de Hondt is blij dat Verkiel in de Kruikenstad blijft: ‘Jordy is een kind van de club. Hij is een echte Trapper geworden. Met zijn ervaring, rust en aanvallende kwaliteiten heeft hij de afgelopen jaren bewezen van enorme waarde te zijn voor ons. Verlengen was wat dat betreft een makkelijke beslissing.’

DELANEY HESSELS

Aanvaller Delaney Hessels heeft zijn ja-woord aan Trappers gegeven. De geboren Tilburger miste afgelopen seizoen geen enkele wedstrijd en verzamelde 38 punten (12 goals en 26 assists).

Hij maakte zijn debuut onder Bo Subr in de prachtige EgeTrans Arena in Bietigheim, ruim 500 kilometer van het voor hem zo vertrouwde Tilburg. Op 3 maart 2019 in en tegen Herne scoorde Delaney, op de powerplay, zijn eerste doelpunt in de Trappers hoofdmacht. In de 214 duels die hij daarna op het wedstrijdformulier stond, voegde Trappers nummer 28 hier nog 25 treffers en 71 beslissende passes aan toe.

EERSTE WK
Toch was het geen liefde op het eerste gezicht voor de gekromde stick en de bevroren rubberen schijf erkende Hessels in mei 2020. ‘Mijn neefje, Justin van der Ven, begon op vierjarige leeftijd met ijshockey. Ik ging regelmatig kijken, maar was niet direct wild enthousiast. Ik was meer een voetbalmannetje. Nadat Ninho ook bij Trappers gestart was, besloot ik hun voorbeeld te volgen. Beide sporten heb ik tot mijn tiende gecombineerd. Daarna heb ik gekozen voor dat wat ik het leukst vond, namelijk ijshockey.’

Zijn goede prestaties in Tilburg bleven niet onopgemerkt want aanstaande zondag begint Delaney in Tallinn aan zijn eerste senioren wereldkampioenschap. Oranje trapt in de Estse hoofdstad het toernooi af met een duel tegen Japan. Een dag later is het gastland de tegenstander, terwijl woensdag een confrontatie met China wacht. Donderdag is Oekraïne de opponent en op de slotdag treft Hessels Servië.