Terug naar Nieuws

BRANDEN GRACEL NIEUWE IMPORT TRAPPERS

Tilburg Trappers heeft de Canadese aanvaller Branden Gracel aangetrokken. Gracel (33) is de vierde nieuweling in de Tilburgse selectie. Eerder werd verdediger Björn Borgman en de aanvallers Jay Huisman en D’Artagnan Joly al vastgelegd door Trappers.

‘Iedereen die met hem gewerkt heeft, is lovend over hem. Branden voegt iets aan onze selectie toe wat we nog niet hadden. Hij brengt een brok aan ervaring mee, heeft in grote competities gespeeld en kan in de aanval op alle posities uit de voeten’, aldus een opgetogen technisch manager René de Hondt.

BRITISH COLUMBIA

Gracel zag het levenslicht op 24 mei 1990 in Calgary, de grootste stad van de provincie Alberta. Net zoals zoveel Canadese kinderen leerde Branden schaatsen vlak nadat hij kon kruipen. Zijn drie jaar oudere broer Jason, wiens ijshockeydroom door blessures uiteenspatte, besmette Branden met het ijshockeyvirus. ‘Ever since I started skating, I just loved the game so much. I always wanted to be like my older brother. I tried to be like him.’

De 1.75’ lange en 81 kilo zware aanvaller kreeg zijn ijshockeyopleiding in de Alberta Junior Hockey League (AJHL) en British Columbia Hockey League (BCHL). Na zijn juniorenperiode maakte Branden de overstap naar het universiteitsijshockey, waar hij onderdak vond bij de University of Massachusetts-Amherst, dat uitkomt in Hockey East, de meest vooraanstaande universiteitscompetitie. In totaal droeg Gracel 134 maal het shirt van de Minutemen. Gedurende deze periode scoorde hij 38 maal en stond hij 51 keer aan de basis van een doelpunt.

JOKER

Twee sterke campagnes in de East Coast Hockey League (South Carolina Stingrays en Cincinnati Cyclones) leverde hem een contract bij ESV Kaufbeuren (DEL-2) op. Met een tussenstop van een jaar in Denemarken (Herning) kwam Branden vijf seizoenen uit voor de Jokers, zoals de bijnaam van ESVK luidt. Voor de Traditionsverein uit de Beierse Allgäu verzamelde Gracel 261 punten (94 goals en 167 assists) in 242 duels. Afgelopen jaar verdedigde hij de kleuren van Bayreuth Tigers (ook DEL2) waar hij 15 goals en 43 punten had.

‘We zijn heel blij dat Branden voor Tilburg Trappers heeft gekozen’, laat René de Hondt weten. ‘Hij is een directe kwaliteitsimpuls voor onze selectie. Hij heeft de afgelopen seizoenen laten zien waar hij toe in staat is. Het feit dat Branden het Duitse ijshockey kent is natuurlijk een extra voordeel. Wij kijken uit naar een goede samenwerking met hem.’