Terug naar Nieuws

BLIK VOORUIT

Clubvertegenwoordigers van de clubs uit de Oberliga Nord troffen elkaar gisteren voor de eerste voorbereidingsbijeenkomst voor de ijshockeyjaargang 2023-2024. Belangrijkste gespreksonderwerp in de ARS Arena, thuishaven van de Hannover Scorpions, was de competitiestructuur na het faillissement van Crocodiles Hamburg, het terugtrekken van EG Diez Limburg en de huidige onduidelijke situatie in Krefeld.

VIDEOMEETINGS

Om actuele kwesties te behandelen, besloten de verenigingen om elke twee weken een videoconferentie te houden. Het beter vermarkten van de competitie en de ontwikkeling van eigen voorstellen om de integratie van jeugdspelers in de competitie te verbeteren staan bovenaan de agenda, evenals een actief toezicht op de organisatie van de wedstrijden. Bovendien zullen fans en partners online door de clubs over gemeenschappelijke onderwerpen worden geïnformeerd.

Tijdens de vergadering van donderdag werden ook de competitievertegenwoordigers namens de Oberliga Nord verkozen. Martin Deutschmann (TecArt Black Dragons Erfurt), Jürgen Schubert (Herner EV Miners) en Jan Roterberg (Hannover Indians) kregen unaniem de steun van de andere teams. Met een nauwe en intensieve samenwerking tussen de clubs, net zoals tijdens de coronacrisis, wil men het bereiken van gezamenlijk geformuleerde doelstellingen vergemakkelijken.