Terug naar Nieuws

Bittere nasmaak bij toekenning Oberliga licentie

Trappers ontvangt zijn van de DEB

Tilburg Trappers mag deelnemen aan het Oberliga seizoen 2020/2021. De licentiecommissie van de Duitse ijshockeybond (DEB) heeft dit bevestigd. Dit normaal vreugdevolle nieuws wordt in IJssportcentrum Stappegoor echter met een zeer bittere nasmaak ontvangen.

Nadat eerder Moskitos Essen en Füchse Duisburg zich vrijwillig terugtrokken, weigert de DEB momenteel de toelating van twee andere Oberliga Nord-teams (Hannover Indians en EXA Icefighters Leipzig). ‘Dit kan verstrekkende gevolgen hebben in de huidige corona-pandemie. Niet alleen voor ons, maar voor alle teams in de Liga’, kijkt Ruud van Baast naar de toekomst.

GROTE SOLIDARITEIT

Alle clubs in de Oberliga Nord hebben al hun solidariteit betuigd met de twee betrokken teams en roepen de Duitse IJshockeybond op om het toelatingsbesluit onmiddellijk te herzien en contact op te nemen met de twee betrokken clubs.

Zeker in deze zeer spannende tijd moeten we samen naar oplossingen zoeken. Alle clubs in de Oberliga Nord zijn er klaar voor en willen nogmaals benadrukken dat bij handhaving van de afwijzing verdere schade kan ontstaan, waarvan de omvang nog niet te voorzien is’, aldus de toekomstig algemeen directeur van Trappers die vertrouwen in de toekomst heeft. ‘De soep wordt meestal niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. We geloven in een goede afloop.