Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

Houdt Tilburg Trappers hoofd koel tegen Saale Bulls Halle?

Morgenavond speelt Tilburg Trappers thuis tegen Saale Bulls Halle. De twee clubs troffen elkaar al eerder dit seizoen, waarbij Tilburg de winst voor zijn rekening nam. Halle is echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De huidige nummer zes in het klassement heeft zijn zelfvertrouwen flink vergroot dankzij een aantal winstpartijen. De vraag is dan ook of Trappers zijn hoofd koel houdt, of dat Bulls voor het eerst kunnen winnen in Tilburg.

In oktober verloor Saale Bulls Halle van Tilburg in de eigen hal met 2-5. Het was een roemloze wedstrijd, aldus de Bulls zelf. Hun hakketakkerig spel leverde de stieren slechts twee goals op en die kwamen met meer geluk dan wijsheid tot stand.

OPWAARTSE BEWEGING

Het verlies tegen Tilburg zetten een neerwaartse spiraal in voor de Duitse club. De drie wedstrijden erna verloor Halle ook. Maar sindsdien hebben de mannen van coach David Rich het tij weten te keren en halverwege november zijn de Bulls begonnen aan een soort van winning streak. Van de zeven wedstrijden verloor Halle alleen van de Hannover Indians.

Sinds de afgang tegen Trappers, scoorde Saale Bulls in totaal 35 goals. Tyler Mosienko en Max Schaludek waren ieder goed voor vijf goals, maar nota bene verdediger Janik Striepeke scoorde er sindsdien zeven. Mosienko, Striepeke en de Canadees Nathan Robinson zijn de mannen om in de gaten te houden komende donderdagavond.

NIEUWE AANWINST

Zoals bekend is de Nederlander Raphael Joly begin dit seizoen uitgevallen vanwege ziekte. Halle heeft gisteren zijn vervanger gevonden in de Amerikaan Chris Francis. Francis komt uit Las Vegas en speelde in de ECHL 411-wedstrijden waarin hij 278 punten verzamelde. De 1.85 meter lange en 73 kg wegende center is met zijn spelervaring ook een potentieel gevaarlijke speler. De vraag is echter of hij komende donderdag al mee zal spelen voor Saale Bulls Halle.

WINNING STREAK

Trappers is bezig met een imposante winning streak: acht achter elkaar gewonnen wedstrijden (als laatste gewonnen wedstrijd de veelbesproken game tegen Hannover Indians afgelopen zondag). Wat leuk vergelijkingsmateriaal met bovenstaande scoringsinformatie van Halle: sinds Trappers tegen de Bulls heeft gespeeld, heeft Tilburg maar liefst 63 goals gemaakt. Topscoorders van Trappers blijven Mitch Bruijsten, Danny Stempher en Nardo Nagtzaam.

GAMEDAY

De laatste keer dat Saale Bulls heeft gewonnen van Trappers is lang geleden. We moeten terug naar januari 2017. In een uitwedstrijd tegen Halle verloor Trappers de wedstrijd op de strafbank. Maar liefst de helft van de door Halle gemaakte goals, kwamen voort uit een powerplay voor de thuisclub. Dat was toen een roemloze wedstrijd voor Trappers.

De valkuil voor Trappers blijft altijd nog die strafbank. Ook dit seizoen staat Tilburg vrij laag in het ‘fair play’-klassement. Afgelopen wedstrijd, tegen Hannover Indians, liep Trappers nog 44 strafminuten op. Een klein lichtpuntje is dat Trappers niet het slechtst scorende team is wat betreft fair play: Hannover Indians en Rostock Piranhas staan helemaal onderaan dit klassement.