Terug naar Nieuws

Grote belangstelling Trappers AwayDay

Zondag 16 december is uitgeroepen tot AwayDay van de ijshockeyjaargang 2018-2019. Die avond neemt Tilburg Trappers het in Herne op tegen de huidige nummer 5 in de Oberliga Nord. De eerste puck valt om 18.30 uur in de Hannibal-Arena.

Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic organiseert die middag een busreis naar de stad die ingeklemd ligt tussen Bochum, Recklinghausen, Castrop en Gelsenkirchen in het Duitse Ruhrgebied. De bussen vertrekken om 15.00 uur vanaf de parkeerplaats van het IJssportcentrum Stappegoor. Twee uur eerder is de lounge geopend en kunnen de fans alvast een drankje nuttigen.

AWAYDAY POPULAIR

De laatste jaren is het gebruikelijk dat er jaarlijks een uitduel de speciale status ‘AwayDay’ krijgt. De busreis wordt in dat geval door sponsors betaald zodat de Trappers-supporters voor een relatief gering bedrag (€ 12,50) mee kunnen. Zo waren er de afgelopen jaren bijvoorbeeld ruim 400 Trappers-fans aanwezig bij de uitbeurten in Duisburg (2016) en Essen (2017). Een overwinning leverde de AwayDay nog niet op. De formatie van Bo Subr moest met 5-2 zijn meerdere erkennen in die Füchse en vorig jaar bleken de Moskitos na verlenging met 3-2 te sterk.

Het ziet er naar uit dat er liefst 500 Trappers-fans de trip van 178 kilometer naar Herne zullen meemaken. ‘Inmiddels zijn er via ons al 265 kaarten verkocht voor deze uitwedstrijd’, vertelt Edwin Jansen, bestuurslid supporterszaken Supportersclub Tilburg Trappers Fanatic. ‘Bij eerdere AwayDays waren er nog veel last minute aanmeldingen. Daarnaast gaan er nog velen met eigen vervoer naar de Hannibal-Arena.’

IJZERSTERK SLOTSTUK

De confrontatie van zondagavond is de tweede van voorlopig vier ontmoetingen in deze ijshockeyjaargang tussen Herne en Tilburg. De tussenstand in de onderlinge tweestrijd is 1-0 in het voordeel van de regerend Oberliga Meister. Op zondag 30 september bezorgde een collectieve teamprestatie Trappers zijn vierde zege op rij (9-3).

Waar de gasten twee periodes lang mochten hopen op een goed resultaat ging het in het slotstuk alsnog helemaal mis voor de manschappen van coach Danny Albrecht. Nadat Mitch Bruijsten na zeven minuten en 12 seconden in de derde periode voor de 4-3 zorgde, was het Duitse verzet gebroken. Met speels gemak liep Trappers door doelpunten van Danny Stempher (zuivere hattrick), Max Hermens en Jordy Verkiel bijna uit naar dubbele cijfers.

‘Misschien een tikkeltje geflatteerd, maar desalniettemin volledig verdiend’, luidde het eindoordeel van de drievoudig doelpuntenmaker Danny Stempher, die in een adem het collectief prees. ‘Alle lijnen scoorden vandaag. We kampen met veel geblesseerde jongens die stuk voor stuk veel minuten maken. Zeker ook tijdens penaltykill. Daarom verdient iedereen, van Ian tot aan de aanvallers, een groot compliment.’