Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Deggendorfer SC (6-1)

Foto Arie Leeuwesteijn

TILBURG TRAPPERS EEN OVERWINNING VAN KAMPIOENSCHAP

Komt Tilburg Trappers op championship point? Of is het tegenstander Deggendorfer SC dat nog één overwinning van het kampioenschap in de Oberliga verwijderd is? Dat waren de vragen voorafgaand aan het derde duel in de finale van de play-offs, dinsdagavond in Tilburg.

Ongeveer tien minuten is het spannend. Daarna laat Trappers er geen twijfel over wie er zal winnen. Met vier goals in het tweede deel van de eerste periode legt Trappers de basis van de 6-1 overwinning.

ECHTE KERELS

De eerste paar minuten van de wedstrijd wordt duidelijk dat dit een wedstrijd voor echte kerels is. De spelers vechten stevige duels uit. Mickey Bastings kan dit type spel wel waarderen: ‘’De spelers van Deggendorfer klappen er ook gelijk op. Daar houden wij alleen maar van. Dan zie je dat het spel goed hard op en neer gaat maar dat is voor de toeschouwers wel leuk, denk ik. Het is echt play-off-ijshockey.’’

Trappers heeft van begin af aan het overwicht in de wedstrijd. In de tiende minuut opent Reno de Hondt de score.

Vlak na die goal is er een flinke kans voor Deggendorfer. Trappers raakt er niet door van de leg. Binnen twee minuten na de eerste goal maakt Trappers een tweede. Doelpuntenmaker: Mickey Bastings. Eindelijk een play-offgoal voor hem. Na tien assists schiet hij raak. Bastings: ‘’Ja, en dat in de finale, de wedstrijd waar het echt om gaat. Beter kan niet.’’ Niet dat Mickey Bastings nu klaar is met assists geven. Deze wedstrijd helpt hij twee keer een teamgenoot aan een doelpunt.

VROEGE GENADEKLAP

Vlak na de 2-0 volgt de eerste straf voor Trappers. Jordy Verkiel moet twee minuten zitten voor slashing. Deggendorfer profiteert snel van de man-meer-situatie. Andreas Gawlik haalt verwoestend uit. Er is geen houden aan voor Tilburg goalie Ian Meierdres. Opnieuw laat Trappers zich niet van de wijs brengen door een kleine tegenslag. Nog in de eerste periode maken Nardo Nagtzaam en Boet van Gestel er 4-1 van. De wedstrijd lijkt grotendeels gespeeld.

TEAM SPIRIT

Tijdens de wedstrijd hangen er twee shirts achter de spelers op de bank. Eentje met nummer 91 (Nick de Ruijter) en de ander met nummer 70 (Parker Bowles.) De Ruijter en Bowles zijn geblesseerd maar nog steeds bij het team. Bastings: ‘’Ze zijn er misschien fysiek niet bij maar in onze hoofden wel. We doen het natuurlijk ook voor hen. Misschien doen we nu wel ietsje meer. Zij zijn twee van de belangrijkste spelers in het team.’’ En die hebben ze er zo toch een beetje bij.

WAAR BLIJFT NUMMER VIJF

In de tweede periode is het wachten op een vijfde goal van Trappers. Maar de onbedoelde lob van Danny Stemper, de gouden kans van Ivy van den Heuvel, andere pogingen, ze gaan er allemaal niet in. Tot de 34e minuut. De inzet van Nardo Nagtzaam wordt nog soort van tegengehouden. De puck valt voor de stick van Brock Montgomery en die veegt hem in de goal.

In de tweede periode had Trappers nog verder uit kunnen lopen. Maar het wilde maar niet lukken. Vooral uit de power plays kwam te weinig. ‘’Dat is wel een verbeterpuntje richting vrijdag maar zolang we kansen blijven creëren en we scoren gewoon bij 5-on-5’s dan is het ook goed’’, vindt Mickey Bastings.

INSPIREREND PUBLIEK

In de derde periode weet Trappers wel een man-meer-situatie uit te buiten. Als er in de 50e minuut een straf voor Deggendorfer aankomt, gaat Ian Meierdres van het ijs. Trappers blijft kalm en speelt de 5-on-6 goed uit. Het is uiteindelijk Mitch Bruijsten op aangeven van Man of The Match Boet van Gestel die het laatste zetje geeft.

De laatste paar minuten krijgt Trappers nog een paar straffen om de oren. Het publiek (en vooral ook onze speaker) heeft door dat de mannen op het ijs wel wat extra steun kunnen gebruiken. De supporters gaan staan, zingen en klappen. Mede dankzij dat enthousiasme komt Trappers die laatste minuten goed door. Het wint met 6-1 en kan vrijdag in Deggendorf voor de derde keer op rij kampioen van de Oberliga worden.