Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Deggendorfer SC (Game 3)

THUISVOORDEEL BEHOUDEN

Na de euforie na de eerste wedstrijd en de teleurstelling na de tweede is het spanning dat de boventoon voert. Wat gaat de derde wedstrijd in de finale brengen? Op basis van de eerste wedstrijd (9-3 winst) zou je heel optimistisch kunnen zijn over de volgende thuiswedstrijd. Maar kijkend naar de wedstrijd van zondag (3-1 verlies) zie je dat Deggendorfer SC veel in zijn mars heeft. Het belangrijkste voor Trappers is de wedstrijd van dinsdag te winnen. Dat is om veel redenen een open deur maar als de vorige twee wedstrijden ons iets hebben geleerd dan is het dat thuisvoordeel heel belangrijk is. En dat zal Trappers moeten zien te behouden.

DEGGENDORFER SC

Deggendorfer coach John Sicinski waarschuwde vrijdag al dat we zondag een heel ander Deggendorfer SC zouden zien. Dat klopte. Maar we zagen ook een ander Trappers. Spannend is of Deggendorfer nu de spaak heeft gevonden om in het wiel van de Tilburgse formatie te steken. Misschien heet die spaak wel Curtis Leinweber. In de eerste finalepartij had hij alleen een assist. In de tweede scoorde hij twee goals en had hij een Assist. Samen met Kyle Gibbons is hij goed voor iets minder dan de helft van de Deggendorfer goals deze play-offs.

GTILBURG TRAPPERS

Trappers zet daar natuurlijk het nodige tegenover. Bijna letterlijk, een sterke goalie in de persoon van Ian Meierdres. Hij hield iets meer dan 92 procent van de schoten op doel eruit. En als we dan kijken naar wie er een doelpunt kan maken, dan komt daar bij Trappers een heel lijstje uit. Negen spelers hebben deze play-offs tien of meer goals gemaakt. Exemplarisch was de eerste thuiswedstrijd deze finale. Voor Trappers scoorden acht spelers in totaal negen keer. Die ‘fire power’ hebben de Tilburgers dinsdagavond opnieuw nodig. Dan is de derde wedstrijd in de finale. De puck drop is om 20.00 uur in het IJssportcentrum Tilburg.