Terug naar Nieuws

TecArt BlackDragons vs. Tilburg Trappers (3-6)

BlackDragons delft onderspit mede dankzij spectaculair doelpunt Van den Heuvel

In Eishalle Erfurt ging Tilburg Trappers gisterenmiddag tegen TecArt BlackDragons de strijd aan. De eerste periode ging de score nog gelijk op, maar met drie elkaar snel opvolgende doelpunten in de tweede periode, verpulverde Tilburg alle hoop op winst van de Duitsers.

In de zesde minuut van de eerste periode kwam Tilburg op voorsprong door een doelpunt van captain Ivy van den Heuvel. Enkele minuten later belandde de aanvoerder samen met Parker Bowles op de bank, waardoor het de BlackDragons waren die gebruik maakten van de powerplay: Michel Maaβen scoorde de gelijkmaker.

Ook in de tweede periode ging het nog even gelijk op. Parker Bowles wist in ondertalsituatie de 1-2 te scoren, maar al snel kon de tegenstander met een powerplay van vijf-tegen-drie de 2-2 maken.
Het aantal straffen liep op in de tweede periode, maar ook de doelpunten vlogen de Duitse keeper Erik Reukauf om de oren. Teammanager Peter-Paul van Rooij: “Het ging in het begin van de wedstrijd nog gelijk op, maar al snel scoorden we in de tweede periode drie doelpunten achter elkaar. Toen was het eigenlijk al gebeurd.” Met een goal van Kevin Bruijsten en daarna nog twee van Brock Montgomery (drie goals in vier minuten tijd), verankerde de Tilburgers aan het einde van de tweede periode al een bijna zekere winst.

BlackDragons is in de derde periode echter nog niet helemaal opgebrand, Sebastian Hofmann brengt de score op 3-5. Als Trappers opnieuw met twee man op de bank zitten en het vijf-tegen-drie op het ijs is, hopen de Duitsers op 4-5, het is echter Ivy van den Heuvel die de situatie naar zijn hand zet en de eindscore op spectaculaire wijze op 3-6 brengt. Peter-Paul van Rooij: “Dat was echt wel een heel bijzonder punt. Als je met drie man op het ijs staat tegen vijf van de tegenstander, en je weet dan te scoren. Dat gebeurt eigenlijk bijna nooit in het ijshockey!”

Zo heeft Tilburg Trappers hun overwinningenreeks kunnen voortzetten en staan ze nu op de vijfde plek in de competitie. Komend weekend moeten ze drie wedstrijden spelen. Vrijdag speelt Tilburg Trappers tegen EC Harzer Falken. Op zaterdag wordt de vanwege mist gestaakte wedstrijd tegen ECC Preussen Berlin overgespeeld. En op zondag speelt Tilburg uit tegen Harzer Falken. “Dat is natuurlijk hele zwaar voor de mannen,” voegt Van Rooij er aan toe. “Dan hebben we nog het geluk dat het twee thuiswedstrijden zijn en dat de derde wedstrijd uit is tegen een wat zwakkere tegenstander. Al zegt dat natuurlijk niet altijd iets.”