Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: TecArt BlackDragons vs. Tilburg Trappers

Zal Trappers reeks overwinningen voort kunnen zetten?

Nog nagloeiende van de positieve vibe van vrijdag, is het tijd om weer vooruit te kijken. Thuis won Tilburg Trappers makkelijk van de op dat moment op nummer één staande Füchse Duisburg. Het Duitse team werd letterlijk overrompeld door het snelle en krachtige spel van de thuisploeg. Ondanks dat de meegereisde Duitse supporters met luid tromgeroffel hun ploeg nog probeerden aan te moedigen, eindigde de wedstrijd onder dankzij uitstekend werk van Tilburgse goalie Ian Meierdres, voor de Duitsers in een pijnlijk verlies.

TecArt BlackDragons

Op dit moment staan Black Dragons 8ste in de Oberligacompetitie, twee plekken lager dan Tilburg. De ploeg uit Erfurt heeft reeds zes wedstrijden gespeeld, waarvan ze drie stuks met winst hebben kunnen afsluiten. De laatste twee wedstrijden, uit tegen Hannover Indians en afgelopen vrijdag ook uit tegen Saale Bulls, hebben de Dragons echter verloren (5-2 en 3-0). Forward Felix Schümann is de topscoorder in het team, hij heeft vier goals op zijn naam staan. Daarnaast zijn ook aanvallers Michal Vazan en Michel Maaβen mannen om rekening mee te houden.

Trappers

Opvallend is dat Trappers maar liefst twee wedstrijden minder heeft gespeeld dan de mannen uit Erfurt. Desondanks staat Nardo Nagtzaam qua puntenaantal boven de hoogst genoteerde Black Dragon. Dragonsverdediger Robin Sochan heeft na zes wedstrijden zes punten (twee goals en vier assists), Nardo heeft er negen (twee goals, zeven assists). Daarnaast torenen ook Mitch Bruijsten, Brock Montgomery en Parker Bowles op papier boven de Duitsers uit. Topscoorder voor Trappers is nog altijd Danny Stempher met vijf goals op zijn naam.

Game day

Twee van de drie ploegen waar TecArt BlackDragons niet van heeft kunnen winnen in de competitie (tot nu toe), hebben van Trappers juist gewonnen. Zowel Timmendorfer Strand (9-2) als Saale Bulls (2-8) zorgden voor makkelijke winst. Het valt daardoor te verwachten dat Black Dragons een minder moeilijke tegenstander zal zijn voor de Tilburgse ploeg, al blijft een uitwedstrijd altijd een extra uitdaging.