Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg (5-2)

SLORDIG TRAPPERS WINT VAN EG DIEZ-LIMBURG

De eerste van een dubbele ontmoeting tussen Tilburg Trappers en EG Diez-Limburg, dinsdag in het IJssportcentrum, is een wedstrijd met heel veel Tilburgse schoten op doel (49!) maar zonder monsterscore. Winst is er wel voor Trappers.

In playoffsvorm raken én een goede uitgangspositie voor die nacompetitie verkrijgen, zijn na de nederlaag tegen Halle -afgelopen zondag- de doelen voor de mannen van Dave Livingston. Dat betekent voor Trappers, de nummer drie, een plekje op de ranglijst klimmen en ook minder slordig zijn. Met Jowin Ansems in de goal opent Trappers dinsdagavond de jacht op plek twee.

De ploeg lijkt snel geholpen te worden door de tegenstander: Stephen Slaton pakt namelijk na dik een minuut een straf (hooking). Maar de grootste kans is voor het team in ondertal. Leon Köhler kan alleen op Ansems af maar de Tilburgse goalie redt.

WEER OP ACHTERSTAND

Twee minuten later heeft Jowin Ansems geen antwoord op de inzet van Kevin Loppatto en zo komt Trappers -net als in acht van de negentien eerdere thuiswedstrijden dit seizoen- eerst op achterstand. Nou is Diez-Limburg, de nummer zeventien, van een ander kaliber dan Halle, toch moet Trappers aan de bak.

De Tilburgers hebben zeker kansen om op gelijke hoogte te komen maar Diez-Limburggoalie Jan Guryca houdt er veel uit. In de eerste periode vuurt Trappers 22 schoten op zijn doel af. Op ééntje na weet hij ze allemaal te redden.

SLALOM

Die ene komt vlak voor het einde van de periode. Max Hermens gaat op avontuur en slalomt door de Duitse verdediging. Forward Ties van Soest over het vervolg: “Max speelt twee man voorbij en ik krijg de tijd om te schieten. Brett nam goed het zicht weg voor de goal. De keeper zag ‘em niet. Het was geen heel hard schot, ofzo, maar hij vloog er zomaar in.”

Wil Trappers deze wedstrijd winnen, zal het in het tweede bedrijf feller en strakker moeten. De Tilburgers beginnen de periode in ieder geval met meer energie. In de zevende minuut  scoort Ties van Soest opnieuw voor Trappers. “Ik stond op dezelfde positie als bij de eerste goal. Jordy (van Oorschot) schiet ‘em perfect op mijn stick en dan heb je een beetje geluk nodig. Die ging er mooi in.” Van Soest krijgt later nog een opgelegde kans om zijn eerste Oberliga-hattrick te maken, maar hij mist.

KANSEN AFMAKEN

Het is tekenend voor de wedstrijd. Vindt ook Van Soest: “Het was weer het patroon van de laatste wedstrijden: we maken onze kansen niet af. Dat is echt iets waar we aan moeten werken richting de playoffs.”

Nou moet gezegd worden dat Jan Guryca een bijzonder goede wedstrijd speelt. In de tweede periode lukt het Mickey Bastings (alleen voor de goalie), Kevin Bruijsten (vrij schot op aangeven van Bastings) en ook Bartek Bison (probeert het met een lift) niet om de goalie te passeren.

LEKKERE GOAL

In het begin van de derde periode lijkt het even dezelfde kant op te gaan als de twee periodes ervoor: kansen voor Trappers, Guryca die tegenhoudt. Maar dan is er na zo’n anderhalve minuut spelen ineens een lekkere goal van Kevin Bruijsten. Van Soest vecht bij de face-off om de puck. De schijf komt voor de stick van Bruijsten en die maakt het strak af.

Na verschillende kansen over en weer neemt Trappers na goed tien minuten echt afstand van Diez-Limburg. Ties van Soest geeft een strakke pass op Reno de Hondt. Die lijkt uit te halen maar in plaats van een enorme knal schuift hij de puck naar Diego Hofland en die tikt binnen.

NIEUWE ONTMOETING

Het lijkt daarmee over en gedaan maar dan wordt het met drieënhalve minuut te gaan nog bijna spannend als Diez de 4-2 scoort. Bijna, want een dikke minuut later is het Brett Bulmer die het verschil weer op drie zet.

Trappers wint van Diez maar er zijn toch wat verbeterpuntjes voor vrijdag, als de teams elkaar opnieuw in Tilburg ontmoeten. Van Soest waarschuwt alvast: “We moeten er niet te licht over denken, ook al hebben we met 5-2 gewonnen. Ze hebben prima gespeeld.”