Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Crocodiles Hamburg

Trappers krijgt eindelijk weer steun van het blauwgele legioen.

Tilburg Trappers speelt vanmiddag in eigen huis tegen Crocodiles Hamburg. Hopelijk inspireert de aanwezigheid van publiek Trappers tot het neerzetten van een puike prestatie tegen de huidige nummer zeven van de competitie. Ongetwijfeld zullen de spelers op het ijs gaan merken dat ze niet alleen zijn deze zondag.

OPLOPENDE IJSHOCKEYKOORTS

Veel ijshockeyliefhebbers zullen afgelopen weken met regelmaat de tv hebben uitgezet, na weer een teleurstellende persconferentie. Het bleef angstvallig stil op Stappegoor de afgelopen weken. Dat het spelletje nog steeds leeft onder de supporters, bleek afgelopen woensdagavond op de site van Ticketmaster. Nadat de kanalen open werden gezet, ontstond er een ware run op de felbegeerde zitplaatsen in de arena. In no time lag de site plat en moest de uitgifte gestaakt worden. Donderdag verliep het geheel een stuk gestroomlijnder, maar de volgende tegenvaller was het uitvallen van de beoogde tegenstander vanwege coronaperikelen in Erfurt. Maar gelukkig kon Crocodiles Hamburg snel switchen en gaat het ijshockey vanmiddag gewoon door!

CROCODILES HAMBURG

De spelers van Hamburg hebben intensieve weken achter de rug, met ups en downs. Verloren van Icefighters, Bulls en Black Dragons. Maar ook een dikke overwinning op Krefeld (10-2) en afgelopen vrijdag won Crocodiles in Hamburg van Hannover Indians. Dankzij goals van onder andere Thomas Zuravlev en Harrison Reed werd het 5-3 voor de Croco’s.

HARRISON REED

De 34-jarige Canadees Harrison Reed is bezig met zijn tweede seizoen voor Hamburg. Daarvoor speelde hij in DEL2 bij Dresdner Eislöwen en ook één seizoen in Duitslands topcompetitie DEL (Straubing Tigers). Hij is dit seizoen de speler die de meeste punten bij elkaar gehaald heeft voor Crocodiles. Het totaal aantal goals van Reed dit seizoen staat nu op 23 stuks, en 29 assists.

Voor de Tilburgers voert Brett Bulmer de spelerslijst aan met 65 punten (22 goals en 43 assists). Max Hermens volgt op de tweede plaats met 31 assists en 24 goals, waarvan 6 keer de game winning goal. Alleen Tatu Vihavainen (Saale Bulls Halle) heeft tot nu toe in de Oberliga Nordcompetitie meer game winning goals op zijn naam staan (eentje maar, hij staat in totaal op 7 GWG’s). Een opvallende plaats voor defenseman Giovanni Vogelaar in de Tilburglijst: hij staat op plaats 4 met 30 assists en 5 goals op zijn naam.

ENERGY

Coach Dave Livingston is blij dat er vandaag weer publiek aanwezig mag zijn bij de wedstrijd. “We’re looking forward to get the crowd back again and get some energy back into the building again!” Voor de bezoekende fans is het belangrijk de toegangsregels in acht te nemen. De 3G-regel zal van toepassing zijn. Dat betekent dat je een coronabewijs nodig hebt waarin je aantoont gevaccineerd, getest of genezen te zijn van Covid-19. Houd 1,5 meter afstand, ook wanneer je plaats neemt op de tribune. Het dragen van een mondkampje is verplicht wanneer je je verplaatst.

AFWEZIGEN

De volgende Trappers zijn vanmiddag niet aanwezig: Danny Stempher en Delaney Hessels.

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en is live te volgen via Sprade TV (gratis voor seizoenkaarthouders en sponsoren).