Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 79

TUESDAY’S ROUND-UP 79

Tijdens de raadsvergadering van vorige week maandag bleek de Tilburgse politiek unaniem bereid tot een bijdrage uit het steunfonds corona van de gemeente aan Tilburg Trappers. Het zorgde voor blije gezichten aan de Stappegoorweg. ‘Geweldig dat de gemeente ons in deze turbulente tijd op deze manier wil steunen’, reageerde algemeen directeur Ruud van Baast.

In editie 79 van de Tuesday’s round-up aandacht voor de digitale Stammtischavond van Tilburg Trappers, een nieuwe (Tilburgse) coach in Diez-Limburg en het vertrek van twee steunpilaren bij Hannover Scorpions.

STAMMTISCHAVOND

Tilburgse ijshockeyfans snakken naar het moment dat ze weer naar IJssportcentrum Stappegoor mogen en als een zesde man achter hun favorieten kunnen staan. Iets wat door de coronacrisis al enige tijd niet mogelijk is. Om het trouwe legioen te informeren houdt de drievoudig Oberliga Meister aanstaande donderdagavond 27 mei een (digitale) Stammtischavond.

‘Tijdens deze avond komt Trappers’ Nation alles te weten over de huidige stand van zaken binnen Tilburg Trappers’, vertelt algemeen directeur Ruud van Baast. ‘Verder is er nieuws over de compensatieregeling voor seizoenkaarthouders en geef ik een update over de selectie voor komend seizoen.’  Van Baast krijgt donderdagavond assistentie van Trappers-captain Mickey Bastings.

JEFFREY VAN IERSEL

Jeffrey van Iersel is de nieuwe hoofdcoach van Diez-Limburg Rockets. De 41-jarige Tilburger stond de afgelopen twee Beneliga-seizoenen in de bank bij Herentals. De oud-Trapper debuteerde als coach in de Brabantse hoofdstad (Den Bosch) en stapte in 2017 over naar Nijmegen, waar hij een seizoen de scepter zwaaide. Daarna trad hij aan bij Herentals.

In zijn eerste seizoen won hij met HYC de tripple (het kampioenschap van België, de Belgische beker en de titel in de Beneliga). Ook in zijn tweede jaar in Herentals was Jeffrey succesvol. Als speler was Van Iersel vele jaren een vaste waarde in de defensie van Tilburg, later Geleen en Eindhoven. Hij droeg 94 maal het shirt van Oranje waarin hij goed was voor 3 treffers en 10 punten.

ROBERT PELEIKIS NAAR HERNE

Het nieuws hing al weken in de lucht en vrijdag werd het officieel: Robert Peleikis verruilt Hannover Scorpions voor een nieuw avontuur bij Herner EV. De 27-jarige tekende een contract voor een jaar. Afgelopen ijshockeyjaargang werd Peleikis door de coaches en sportieve leiders in de Oberliga en vertegenwoordigers van het Duitse Eishockey News over het hele seizoen als beste verdediger beoordeeld.

Naast Peilikis vertrok ook Patrick Schmid uit de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. De topscorer uit de Oberliga Nord (77 punten in 43 duels) zette zijn handtekening onder een tweejarige verbintenis met Saale Bulls Halle.