Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Trappers en Scorpions strijden in Tilburg

Scorpions en Trappers. Al jaren strijden de twee teams tegen elkaar. Aartsrivalen is een groot woord, maar beide clubs zijn zeker aan elkaar gewaagd en zien de ander niet graag winnen. Vanavond komt Hannover Scorpions voor het eerst dit seizoen naar Tilburg en Trappers zal alles op alles zetten om te winnen.

Twee keer eerder speelden Scorpions en Trappers dit seizoen tegen elkaar. Beide wedstrijden speelden zich af op Duits grondgebied en twee keer was de winst voor Hannover Scorpions. Op 15 november werd het 3-1 en twee weken later wist Tilburg helemaal niet te scoren en werd het 2-0 in Hannover.

NIET MINDER

Het grootste deel van de wedstrijd speelden we redelijk tot goed, maar in de eindfase vergeten we onszelf te belonen. Dat is super frustrerend,” analyseerde Max Hermens de verloren wedstrijd van 29 november. Diego Hofland sprak afgelopen zondag echter zijn vertrouwen uit in het team: “In tegenstelling tot voorgaande jaren, heeft Scorpions hun zaakjes dit seizoen goed voor elkaar. Maar wij weten wat wij kunnen en zijn niet minder dan hen!

SIMPEL

Zaterdag verloor Tilburg in overtime van Black Dragons Erfurt, maar zondag waren het diezelfde draken die door het stof moesten en won Trappers overtuigend met 3-1. “Tegen Scorpions moeten we, net als vanavond, het simpel houden, de one-on-one battles winnen en daarheen gaan waar het pijn doet!” aldus gelegenheidscaptain Hofland afgelopen zondag.

BUITENKANSJE

Tijdens de eerste ontmoeting tussen de huidige nummer één en twee dit seizoen, scoorde Trapper Ties van Soest zijn eerste goal voor Trappers. Zijn komst naar Tilburg noemde technisch manager René de Hondt afgelopen zomer nog ‘een buitenkansje’. Coach Subr noemt Van Soest een aanwinst in het team: “He is a smart two-way player that has a good skill, size and understanding for the game. He’s a centerman, which would really give us good depth down the middle.

TIES VAN SOEST

De 20-jarige aanvaller begon met ijshockey in Eindhoven, vertrok op zijn elfde naar het jeugdteam van Düsseldorfer EG en debuteerde als zeventienjarige in het ‘grote oranje’. Aan het begin van dit seizoen liet Van Soest in een interview met Face-off weten uit te kijken naar het verloop van dit seizoen. “Ik wil belangrijk zijn voor het team: veel spelen, veel ijstijd krijgen en vooral veel leren.”  Voor Trappers maakte hij, na Diego Hofland tot nu toe de meeste goals (negen stuks) en leverde hij acht assists.

MARATHON

Vanavond spelen de twee toppers tegen elkaar. Scorpions heeft dit seizoen nog maar één wedstrijd verloren en won afgelopen zondag met 9-2 van Hammer Eisbären. Coach Tobias Stolikowski probeert zijn team te behouden van hoogmoed: “Een ijshockeyseizoen is een marathon, geen sprint.” En ook Scorpionsdirecteur Eric Hasselbacher waarschuwt zijn ploeg voor de Tilburgers: “Ik weet zeker dat Trappers brutaal verder omhoog in het klassement kan klimmen. Ze blijven immers van geweldige kwaliteit.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.

BIJZONDER JUBILEUM

Voorafgaande aan de wedstrijd zal nog aandacht worden besteed door voorzitter Gert-Jan van den Nieuwenhoff of door directeur Ruud van Baast aan een bijzonder jubileum.