Terug naar Nieuws

Herner EV Miners vs. Tilburg Trappers (2-3)

Tilburgfans zien Trappers op Away Day winnen in Herne

Ruim tweehonderd Trapperssupporters en Max Hermens zagen Herne uit de startblokken schieten in de Hannibal Arena en binnen twee minuten stond Tilburg mede daardoor met 1-0 achter. Trappers liet zich echter niet op de kop zitten en in de zevende speelminuut scoren Jonne de Bonth en Ties van Soest de gelijkmaker en de 2-1. Tijn Jacobs schaatste niet lang daarna argeloos achteruit en verbrijzelde daarbij een ruit van de boarding, waardoor de eerste rust enkele minuten vroeger dan gepland plaatsvond.

Nadat de fans zichzelf weer van het nodige drinkvocht hadden voorzien en de ruit was vervangen, werd de strijd voortgezet. En wat volgde was ook een ware strijd. De goalies hielden hun team in de wedstrijd. Trappers kreeg goede kansen, maar Herne ook. In P2 maakte Wouter Sars, liggend op het ijs, de GWG. Stelzmann van Herne maakte een kleine minuut later nog de 2-3, maar uiteindelijk neemt Tilburg de punten vanavond mee naar huis.

Doug Mason: “Dit was echt een strijd, van beide teams. En de fans hebben dat alleen maar nog mooier gemaakt. De jongens hadden het er na de wedstrijd nog steeds over: hoe fantastisch de steun van de fans is. Iedereen is daardoor 100% gefocust op het spel. Onze jongens hebben een superwedstrijd gespeeld en ik ben heel erg trots daarop!”