Terug naar Nieuws

EC Peiting vs. Tilburg Trappers (4-6)

TRAPPERS TRAPT ER GEEN TWEEDE KEER IN EN STOOT DOOR NAAR KWARTFINALE

In een uiterst vermakelijke strijd kraakte Trappers de code: het wist uit bij Peiting met 4-6 te winnen. Daardoor stoot de ploeg van coach Doug Mason door naar de kwartfinale in de play-offs om de Oberligatitel.

Door Arthur Ottenhof

Als Trappers de krachtmeting deze avond in vier wedstrijden wilde beslissen, moest het uitkijken voor de eerste tien minuten. In de vorige tien minuten op Duitse bodem ging het namelijk goed fout. Opperste concentratie was voor de mannen van Doug Mason dan ook geboden. Maar daar had Peiting zichtbaar maling aan. De ploeg van Anton Saal vocht per slot van rekening voor hun laatste kans. En dat in eigen huis. Daarom nam de equipe het doel van Cedrick Andree al vroeg onder vuur.

Toen Sean Richards als eerste een straf aan z’n broek kreeg, nam de druk van de thuisploeg alleen maar toe. Gio Vogelaar ging vervolgens ook in de fout. En plots stond het 5 tegen 3. De Tilburgers wist wat het te doen stond: penaltykillen! Maar ook daar had Peiting wederom maling aan. Felix Brassard, de man die in de Oberliga Süd zo op schot was voor Peiting, scoorde met een vlammend schot in dubbele powerplay: 1-0.

HOOP HOUDEN

Toch kon Trappers vasthouden aan het feit dat het ‘maar’ 1-0 stond. Want rond dezelfde tijd in game twee stond al de onoverkomelijke 3-0 op het scorebord. Door die hoop tapte Trappers uit een ander vaatje – en zette het de aanval in. Voorlopig stond Florian Hechenrieder zijn mannetje. Ook de eerste powerplay voor Trappers leverde nog geen goal op. Een verschoven doeltje, gebroken stick en wederom die dekselse Hechenrieder vormden de obstakels tot de gelijkmaker. Maar de powerplay was nog geen tien seconden voorbij of Brett Bulmer scoorde tóch de 1-1. In alle drukte voor het vijandelijk doel stond de Canadees plots op de goede plek. Het gaf de Tilburgse manschappen meer vertrouwen.

Lange tijd leek dat vertrouwen ook terecht. Totdat Brassard liet zien uit welk hout hij gesneden is. Met een machtige slalom door de geelblauwe defensie zette hij Trappers weer op achterstand: 2-1. Het was aan coach Mason om een masterplan ‘Hoe stoppen we Brassard af?’ te bedenken in de pauze. En, niet onbelangrijk: ‘Hoe verschalken we Hechenrieder?’

NEK-AAN-NEK

Een van de twee masterplannen lukte na drie minuten spelen in de tweede periode. Een vloeiende combinatie tussen Max Hermens en Raymond van der Schuit bleek de sleutel tot de gelijkmaker: 2-2. Laatstgenoemde gaf het beslissende zetje. Vrijwel direct daarna sloeg de vlam volledig in de pan. Een massagevecht van vijf tegen vijf leidde tot een vijftal straffen. Er stond duidelijk iets op het spel.

De schermutseling deed niks af aan het bij tijd en wijlen fantastische spel. Want ook al leverde deze actie de voorsprong op voor Peiting, toch mocht je louter klappen voor de teamgoal die de thuisploeg maakte. David Diebolder schoot na tiki-taka-ijshockey met uiterste precisie raak: 3-2. Maar voor Trappers leken achterstanden deze avond vooral aanstekelijk, want even daarna vuurde Ninho Hessels van achteruit onhoudbaar raak: 3-3. Heel Peiting protesteerde vanwege een high stick in de vuurlinie voor Hechenrieder, maar de refs gingen niet mee in het thuisvoordeel. Dat de laatste twintig minuten nog aardig zouden worden, leek bij voorbaat een understatement.

ALTIJD ANDREE

Beide ploegen loerden op hun kansen, maar probeerden tegelijkertijd geen mogelijkheden weg te geven. Zo kabbelde dat vijf minuten voort. Tot Wouter Sars opdook voor de neus van Hechenrieder. Trappers nummer 11 aarzelde geen moment en maaide de 3-4 binnen. Daarna begon een potje penaltykillen. Peiting kwam er zonder kleerscheuren doorheen. Trappers had het vooral aan goalie Andree te danken dat het geen 4-4 werd.

Toen alles eenmaal weer compleet was, stoomde Hermens vanouds op aan de rechterkant. Hij legde de puck goed, toverde een schijnbeweging uit zijn stick en haalde venijnig uit: 3-5. In zijn schreeuw van vreugde zat een bepaalde zekerheid: dit was de beslissende goal. Het vierluik leek beslecht. Maar die zekerheid was van korte duur. Want in wéér een powerplay sloeg Marc Besl van afstand toe: 4-5. Moest er dan nog overtime aan te pas komen? Nee, want Trappers heeft goalie Andree. Zoals zo vaak dit seizoen was hij het antwoord op onnodige onzekerheid. Op de valreep zette Mikko Virtanen met een empty netter de eindstand op 4-6. Daarmee schudde de ploeg van Mason het taaie Peiting definitief van zich af.

Foto: René Sauberlich
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie