Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle (3-5)

TRAPPERS VERLIEST KRAKER VAN CONCURRENT HALLE

Lang leek het er zondagmiddag op dat Trappers hun directe concurrent onder de duim zou houden. Maar in de kraker om de tweede plek gaf Halle zich niet zomaar gewonnen. Via een sterke comeback stal Saale Bulls de volle drie punten. Op Stappegoor werd het 3-5.

Door Arthur Ottenhof

Voordat de kraker tussen Trappers en Halle begon, klonk er een oorverdovende minuut stilte voor de onverwachts overleden bench official en vrijwilliger Anita Heefer. Daarna startte een onwennig en soms chaotische wedstrijd. Eén ding was duidelijk: de twee ploegen gaven elkaar geen centimeter. Er was een dubbele straf voor Halle nodig om wat meer ruimte op het ijs te krijgen. In de 5 tegen 3 kon Raymond van der Schuit profiteren. Met wat hulp van Dennis Schütt belandde de puck achter Halle-goalie Timo Herden: 1-0. De goal luidde een sterke fase van Trappers in, maar tot een tweede treffer kwam het vooralsnog niet.

Aan het eind van de eerste periode profiteerde Halle juist van een slordigheid in het wegwerken van de puck. Nieuweling Jordan Kaplan zag Thomas Gauch en Marius-Lucas Demmler vrijstaan. Beide spelers hadden net de cursus ‘Deflectie en Schijnschieten voor Gevorderden’ gevolgd, zo leek het. Laatstgenoemde gaf het beslissende zetje, waardoor Cedrick Andree kansloos was: 1-1.

EEN GOED BEGIN IS HET HALVE WER

Trappers kwam sterk uit de kleedkamer. Van der Schuit kon zelfs binnen de minuut voor de tweede keer afwerken. Goed voorbereidend werk van Max Hermens zorgde voor een uitgelezen kans. Daar wist Van der Schuit wel raad mee. Amper twee minuten later kreeg Mikko Virtanen een veel moeilijker kans. Maar de behendige Fin frommelde zijn goal ook binnen: 3-1. Zo zat Trappers opeens op rozen.

Maar een kraker zou een kraker niet zijn als Halle overeind bleef. Tatu Vihavainen kon in ondertal zelfs alleen op Andree af. In de 1 tegen 1 was de lat de lachende derde. Andree zag de puck over zijn doeltje scheren. Los van die uitbraak was de restverdediging van Trappers keer op keer dik in orde. Ook toen Halle in het slot nog met 5 tegen 3 in de aanval mocht. Al was het ook deels te danken aan het slordige samenspel van de gasten.

COMPLETE COMEBACK

Jeroen Plauschin deed aan de start van de laatste periode een ‘Van der Schuit’ door al vroeg te scoren. Zo bracht hij Halle de Anschlusstreffer die het nodig had. Trappers moest in z’n achteruit. En toen het een face-off verloor, kon Sergej Stas ontsnappen. Met behendig stickwerk zette hij Halle weer naast Trappers: 3-3.

Raymond van der Schuit: ‘We spraken af om niet achteruit te gaan hangen, maar dat deden we toch. Dan roep je het onheil over jezelf af. Het had vooral niet gehoeven. Nu volgt een raar fenomeen, want de komende wedstrijden zijn eigenlijk al play-offs. Juist omdat het nu zo dicht bij elkaar staat op de ranglijst. Wij wonnen bij Halle, zij nu bij ons. Zo close is het.’

Waar de thuisploeg in de tweede periode nog dacht uit te lopen, moest het nu opnieuw beginnen. Maar het waren juist de gasten die hoop putten uit hun comeback. Want toen Thomas Merl ook nog de 3-4 maakte, leek Trappers niet meer in staat om zich te verweren. Andree pareerde nog wel de nonchalante penaltyshot van Vihavainen, maar een empty net daarna resulteerde niet meer in overtime. Merl kon via een paar vlugge passes zijn tweede aantekenen bij absentie van Andree. Zo nam Halle alle punten mee terug. En stond Trappers zondagmiddag met lege handen.

Bij Danny Stempher heerste achteraf vooral teleurstelling. Onoplettendheid en vermoeidheid waren volgens hem de sleutelwoorden voor de nederlaag: ‘We hadden ze op een goede plek – met een 3-1 tussenstand. Dus ik vind het vooral zonde. Je mag het simpelweg niet zomaar weggeven als je op een goede voorsprong staat. Je weet ook dat Hannover Indians dichtbij staat op de ranglijst. Dat zijn wedstrijden die we echt moeten gaan winnen, willen we op deze plek eindigen. Toch denk ik dat we in de play-offs ook van veel ploegen uit de Oberliga Süd kunnen winnen. We hebben veel ervaring, maar dit keer sloeg de vermoeidheid helaas toe.’

📸 Arie Leeuwesteijn

PLAYER OF THE MONTH (December)
Raymond van der Schuit | Foto Arie Leeuwesteijn
Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie