Terug naar Nieuws

ESSEN ZET TRAPPERS TERUG OP AARDE

Tilburg Trappers had tot dinsdagavond alle (oefen)wedstrijden nog gewonnen, maar beet in de eerste krachtmeting voor eigen publiek de tanden stuk op Moskitos Essen. Met 2-3 ging de ploeg van coach Doug Mason onderuit.

‘We hebben elkaar laten zitten’, stak Max Hermens na afloop van wal. ‘Ik wil niemand individueel de schuld geven, maar dit is niet het ijshockey wat we willen (laten) zien. Als we de basis zoals mentaliteit, als team spelen en de absolute wil om te winnen, niet hebben, kunnen we van iedereen verliezen. Vorig seizoen gaven we in Rostock zo de tweede plaats cadeau aan Halle. Ik had gehoopt en ook wel verwacht dat we hieruit lering hadden getrokken.’

WINNEN

Dinsdag 4 april 2023 maakte de latere Oberliga Meister Starbulls Rosenheim met een 0-5 overwinning hardhandig een einde aan de ijshockeyjaargang 2022-2023 voor Tilburg Trappers. De kwartfinale van de play-offs bleek voor het derde jaar op rij het eindstation. Hermens wil weer terug naar de periode 2015-2017 toen de blauwgele brigade de Oberliga domineerde met liefst drie kampioenschappen op rij.

‘Vanavond hebben we niet het niveau gehaald dat in ons team zit. Trappers moet elk jaar meedoen om de prijzen en dat hebben we de afgelopen drie seizoenen niet gedaan. Maar dat hebben we nu echt afgesloten. Iedereen heeft er weer zin in. De sfeer in de kleedkamer is onwijs positief, maar we moeten elkaar ook aan durven spreken. We zijn hier namelijk met maar één doel en dat is winnen. En zo hoort het ook!’, aldus de nieuwbakken captain.

TWEE KEER GRACEL

Nadat beide ploegen de eerste periode doelpuntloos had afgesloten, was het Elvijs Biezais die de gasten in het middenstuk op voorsprong zette. En als er een schaap over de dam is, volgen er vaak meer. 46 tellen later rondde Branden Gracel goed voorbereidend werk van Max Hermens en D’Artagnan Joly doeltreffend af (1-1). Het betekende het eerste doelpunt voor de Canadese nieuweling in Tilburgse dienst. Ruim een minuut later namen de Moskitos andermaal de leiding. Alexander Komov gaf de puck het laatste zetje.

Voor de onderbreking vielen er nog twee goals. Maksim Anton diepte de Essense voorsprong nog wat verder uit, maar een powerplaygoal van Branden Gracel, wederom op aangeven van Max Hermens, bracht de spanning weer volledig terug. In het derde deel gooide Doug Mason al zijn troeven op tafel en joeg met zijn ploeg op de gelijkmaker. Maar Moskitos-doelman Leon Hümer steeg in deze fase boven zichzelf uit. Met enkele uitstekende saves voorkwam de 18-jarige goalie de 3-3.

SERIEUZE TRIP

En dus waren de druiven zuur voor Trappers dat vrijdag voor een tweedaags toernooi naar Schotland vliegt. Zaterdag openen Dundee Stars en het Roemeense MSC Corona Stars om 19.00 uur het bal gevolgd door de confrontatie tussen Fife Flyers en Tilburg Trappers (aanvang 19.15 uur). Een dag later ontmoeten Dundee en Tilburg elkaar om 17.00 uur, terwijl het duel tussen Fife en Brasov het toernooi afsluit.

‘Het wordt geen vakantie, maar een serieuze afsluiting van de voorbereiding’, vertelt Trappers nummer 81. ‘Het bevorderen van de saamhorigheid is een doel en verder willen we twee goede oefenwedstrijden afwerken. Het weekend daarna gaat de competitie van start en moet er een titelkandidaat staan. In die ambitie en in die status moeten we als team investeren.’

Man of the Match

Branden Gracel – Foto: Rommy Mullens