Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing(MR): Tilburg Trappers vs. Saale Bulls Halle

NOG EEN KEER KNALLEN VOOR DE PLAY-OFFS

De tegenstander in de play-offs is bekend -Blue Devils Weiden- en de kaartjes voor de eerste play-offwedstrijd zijn in de verkoop gegaan. Je zou bijna vergeten dat er nog een wedstrijd in de Meisterrunde te spelen is. De spelers en coaching staf zijn het zeker niet vergeten. Ze willen nog een keer knallen in de Meisterrunde. Trappers wil met de wedstrijd, zondag thuis tegen Saale Bulls Halle, de Meisterrunde goed afsluiten.

NOG NIET VERLOREN

Er zou geen vuiltje aan de lucht moeten zijn. De vier eerdere duels waren een prooi voor Trappers. De ploeg van Bo Subr wist het net vaak te vinden tegen Halle. Ze scoorden achttien keer. Opvallend is wel dat Trappers het alleen moeilijk met Halle had die ene keer dat de ploegen elkaar in Tilburg troffen.

SAALE BULLS HALLE

Saale Bulls is de nummer twee van de Meisterrunde. De ploeg speelde vrijdag tegen Füchse Duisburg en won met 3-2. Twee van de drie Hallese goals kwamen van de stick van Thomas Zuravlev. Hij kwam pas geleden van de Hannover Crocodiles over en speelde tot nu toe acht wedstrijden voor Halle. In die acht wedstrijden scoorde hij drie keer en gaf een assist. Een speler om goed op te letten.

TILBURG TRAPPERS

Bij Trappers is Parker Bowles nog steeds belangrijk. De topscorer bij de Tilburgse formatie scoorde, net als Zuravlev, twee keer afgelopen vrijdag. Trappers won ook met 3-2 maar had er wel overtime voor nodig. Het was een wedstrijd met veel straffen en dus veel ‘4 on 5’-situaties voor Trappers. Dat kostte veel energie. Dat kan de ploeg parten spelen tegen Halle.

AFWEZIGEN

Een van die straffen van vrijdag heeft nog een gevolg voor de wedstrijd van zondag. Brock Montgomery kreeg een ‘game’ en is dus een wedstrijd geschorst. Verder wordt zondagochtend bekeken of Nick de Ruijter mee kan doen tegen Halle. Vrijdag was er een ‘dirty hit’ op hem en hij kon de wedstrijd niet uit spelen.

EFFICIENT

Gezien de naderende play-offs en de energie slurpende wedstrijd van vrijdag is efficiëntie belangrijk tegen Halle. Trappers gaat bijna drie procent efficiënter met de kansen om dan Halle. Nu zorgen dat de ploeg van Bo Subr die efficiëntie zondag vasthoudt of het percentage misschien zelf wat verbetert.