Terug naar Nieuws

Trappers uit tegen Saale Bulls: nooit een makkelijke opgave

Het is weer zondag en dus tijd voor een goeie pot ijshockey! Na de billenknijper van afgelopen vrijdag, hoopt Trappers vanmiddag alle drie de punten mee naar huis te nemen. Maar van Saale Bulls Halle winnen is nooit een makkelijke opgave.

Vrijdag had Trappers overtime nodig om te winnen van Herner EV. Doug Mason vatte de wedstrijd als volgt samen: “Vanavond was hetzelfde verhaal als de afgelopen weken: we hebben veel moeite om te scoren.” Het werd 4-3 in Tilburg. Dit seizoen kwamen Bulls en Trappers elkaar al eerder tegen. De Tilburgers wonnen toen thuis met 5-2 van Halle.

GROTE ERGERNIS

“Das war perfekt!” zei Marius Riedel zondagavond nog, toen zijn team met 10-2 won van Herner EV. Met zo’n score kan je ook eigenlijk niets anders zeggen. Maar dat was afgelopen vrijdag wel anders, toen Halle met 3-1 verloor in Erfurt. “Dit was een compleet ander beeld dan we zondag thuis lieten zien en dat is een grote ergernis en teleurstelling” aldus coach Riedel.

VIER IMPORTS

Saale Bulls staat momenteel op de zesde plaats in “die Tabelle” en laat met zeven overwinningen en vijf nederlagen een wisselende start van het seizoen zien. Dit jaar viert de club het twintigjarig bestaan en dus zijn de verwachtingen groot. Zo werden aan de start van het seizoen niet drie, maar vier importspelers aangetrokken. Vorige week vertrok de Canadees Steven McParland echter bij de club, die de voorkeur heeft uitgesproken voor de piepjonge Litouwer Martynas Grinius.

MARTYNAS GRINIUS

Op de site van Saale Bulls staat een indrukwekkend portret van de 21-jarige aanvaller. Grinius werd geboren in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen, en verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar Finland, waar hij het grootste gedeelte van zijn ijshockey-opleiding volgde en actief was in de hoogste jeugdcompetitie. Voor zijn overstap naar Halle speelde hij in de Finse tweede competitie bij Heinokan Peliitat. Afgelopen voorjaar kwam hij voor het nationale team van Litouwen in actie op het WK IA in Nottingham. Grinius is, naast Arnoldas Bosas, de tweede Litouwer die actief is in de Oberliga Nord.

BAD BOYS

IJshockeyen kan hij dus, die Grinius. Maar zitten kan hij ook: voor Halle heeft hij de meeste penaltyminuten verzameld en dus is hij een bekende gast op de strafbank. In de Nordcompetitie staat hij één plaatsje onder onze eigenste Ties van Soest, die met 37 strafminuten op plaats vier staat. De Letten van Essen staan op plaats twee en drie en het zal na vrijdag wellicht niet verbazen dat Colin Jacobs van Herne op de eerste plaats staat, met 48 penaltyminutes (dertig daarvan liep hij afgelopen vrijdag in Tilburg op).

TOPSCOORDERS

Overigens is Grinius momenteel dan wellicht het jonge wonderkind van Bulls, de topscoorders in Halle blijven oudgedienden Patrick Schmid (8 goals en 13 assists), Tatu Vihavainen (5 goals en 15 assists) en de uit DEL2 afkomstige Timo Gams (9 goals en 9 assists). Bij Trappers bestaat het gouden trio uit Branden Gracel (11 goals en 13 assists), D’Artagnan Joly (6 goals en 10 assists) en de nu geblesseerde Max Hermens (8 goals en 7 assists).

De wedstrijd begint vanmiddag om 16:00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor Tilburg spelen in niet mee: Max Hermens, Chay Schults en Delaney Hessels.