Terug naar Nieuws

PLAYOFF DAY: EC Peiting vs. Tilburg Trappers (Game 4)

Trappers naar Peiting voor game 4: killen en gas geven! 

Killen en gas geven is het devies van Trappers vandaag. Net als dinsdag moet er gewonnen worden van Peiting en zo doorstoten naar de kwartfinales. Kan Trappers het in de vierde wedstrijd beslissen en zo Peiting de zomerstop in helpen? Of blijft uit tegen Peiting een onoverwinnelijke horde voor de Tilburgers?

Precies een week geleden begon Tilburg aan de eerste play-offronde dit seizoen. In een best-of-five tegen EC Peiting, staat het nu 2-1 voor Tilburg. Afgelopen dinsdag raakte de thuisploeg door twee 5-tegen-3 situaties niet van slag en behield zelfs de nul. “We hebben de eerste tien minuten in de tweede periode alleen maar staan killen,” zei Danny Stempher over die cruciale periode. Trappers sloot die tweede periode alsnog met een 2-0 voorsprong af, maar dat betekende niet dat ze op hun lauweren konden rusten. “Ik vond ze tijdens de eerste wedstrijd in de derde periode een stuk beter dan ons, dus ik geloofde daardoor nog niet at we zouden winnen. Daarom zeiden wij in de kleedkamer ook tegen elkaar dat we gewoon vol gas moesten blijven geven.”

SHUTOUT

Gas geven en killen, dat was het devies. Uiteindelijk won Trappers met 4-0 en mocht Cedrick Andree zijn goaltje omgooien voor zijn eerste shutout deze play-offs. Alleen had hij daar wel een beetje hulp voor nodig van zijn teamgenoten. In een gesprek met Brabants Dagblad zei de goalie er dit over: “I’m not the biggest guy of the team and I’m not the strongest. All the fans could tell I was trying… I eventually gave up and the guys came to help me. Just a touch embarrassing.”

NOAH MULLER

Hij staat er weer, naast zijn maatje Jordy van Oorschot, maar vooral weer samen met zijn team. “Het voelt goed om weer samen te spelen!” De 24-jarige verdediger Noah Muller raakte in november geblesseerd aan zijn lies en het herstel duurde al met al langer dan verwacht. “Dat is zeker frustrerend en het vreet mentaal ook aan je. Maar ik ben gewoon door blijven trainen, off ice als het niet anders kon, en heb zo mijn conditie aardig op peil kunnen houden. Op dit moment is mijn snelheid misschien niet zoals ik zou willen, maar het is goed genoeg. Mijn persoonlijke doelen deze play-offs zijn verdedigen en meehelpen de aanval op zetten.”

PENALTYKILLING

En daar ligt precies de kracht van Trappers deze play-offs: verdedigen. Penaltykilling. “We waren alleen máár aan het penalty killen!” grapt Muller over de derde wedstrijd tegen EC Peiting afgelopen dinsdag. Hij heeft het over de twee keer 5-tegen-3 situatie waarin Tilburg zich bevond. “Jammer dat er zo gefloten werd, maar je doet er niets aan op zo’n moment. Het is dan zaak om te focussen op die twee minuten die komen en gewoon overleven.”

STRIJDEN OP HOOG NIVEAU

Coach Doug Mason sprak het al vaker uit afgelopen weken, maar ook deze dinsdag benoemde hij weer de uitstekende penaltykilling van zijn team. “Even afkloppen dat het ook zo blijft!” Al vanaf het begin van het seizoen hamert Mason op het belang van penaltykilling door middel van heel veel videotraining. “In het begin was het nog niet zo goed, maar ze begonnen er zelf ook meer in te geloven. En nu begrijpen ze het, weten ze waar ze moeten staan en waar ze op de passing lanes moeten letten.” Of het nu aan de scheidsrechters lag of niet, Mason gelooft dat de daardoor ontstane penaltykilling het team juist de energie gaf die ze nodig hadden om de wedstrijd te winnen. “Deze vrijdag moeten we zorgen dat we niet staan te slapen de eerste periode, zoals vorige week. We spelen tegen een wanhopig team en we zullen vanaf het begin af aan op hoog niveau moeten strijden en zo de invloed van de fans uit het spel halen. Die eerste periode vrijdag, die wordt cruciaal. Maar wij zullen er klaar voor zijn.”

Trappers zal met een compleet fitte selectie spelen. Alleen Alexei Loginov speelt niet mee omdat hij door de DEB geschorst is voor vier wedstrijden.

Samen Livestream kijken & Finale Tilburg Trappers Eredivisie

De wedstrijd vanavond begint om 19:30 uur en is live te volgen op Sprade TV. Gaan ze winnen en door naar de kwartfinale?!

Samen gaan we duimen en de spelers aanmoedigen in de Business Lounge met de 𝗹𝗶𝘃𝗲𝘀𝘁𝗿𝗲𝗮𝗺 vanuit Peiting. De Business Lounge is om 𝟭𝟴:𝟯𝟬 𝘂𝘂𝗿 geopend voor een lekker hapje en drankje.

En niet te vergeten, het 𝗘𝗿𝗲𝗱𝗶𝘃𝗶𝘀𝗶𝗲 𝘁𝗲𝗮𝗺 speelt vrijdag 𝟮𝟬:𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿 de eerste play-off 𝗳𝗶𝗻𝗮𝗹𝗲 in Tilburg tegen Eindhoven Kemphanen. Zij strijden om de beker in de best-of-three. Ook deze wedstrijd moet je zien!

2 topwedstrijden op 1 avond! Gratis te bezoeken!