Terug naar Nieuws

GAMEDAY: ESC Wohnbau Moskitos Essen vs. Tilburg Trappers

Trappers neemt het deze Super Sonntag op tegen Moskitos Essen

Met hernieuwd zelfvertrouwen en twee bussen supporters op zak, is Trappers klaar voor de Super Sonntag! Moskitos Essen ontvangt de Tilburgers vandaag en mag de borst vast natmaken. Dat het op voorhand een makkelijke partij wordt, is echter verre van een zekerheid, want ook Moskitos is strijdvaardiger dan ooit.

Het feit dat tot nu toe maar liefst acht wedstrijden van Moskitos Essen in overtime beslist zijn, betekent dat de mannen van coach Sergej Hatkevich niet zonder tegenstand ten onder gaan. Ze blijven vechten tot de laatste minuut. Opvallende resultaten zijn de winst op Saale Bulls (het werd 2-6 in Halle) en de tot de 46ste minuut spannende wedstrijd tegen koploper Hannover Scorpions. Mitch Bruijsten maakte in die wedstrijd aan het begin van de derde periode nog de gelijkmakende 3-3. Helaas voor Essen scoorde Scorpions vijf minuten later twee keer in een minuut tijd en daarmee was het gedaan voor Moskitos.

SPRAAKMAKERS

Afgelopen vrijdag waren Ron Berteling en Theo van Gerwen te gast in de studio van Radio NPO 1 in het programma Spraakmakers. Ze spraken er met interviewer Carl-Johan de Zwart over het Nederlandse ijshockey. Uiteraard kwam ook Tilburg Trappers ter sprake en op Stappegoor werden coach Doug Mason en youngster Marvin Timmer geïnterviewd.

Mason: “Petje af voor de spelers die overdag werken. Ze komen soms pas om vijf uur ’s ochtends terug van een lange busreis, liggen dan om half zes op bed en staan om acht uur weer op hun werk. Dat vereist heel veel zelfdiscipline.” Waarop de interviewer tegen Marvin Timmer zegt: “Je moet het maar leuk vinden…” en Timmer geen seconde aarzelt en vol overtuiging direct antwoord met “Ja, heel leuk!”

DROMEN WAARMAKEN

“Vroeger was het mijn droom om naar Amerika te gaan en daar te spelen,” zegt Timmer. “Maar naarmate je ouder wordt, verwaterd die droom logischerwijs. Sinds mijn vijftiende is het mijn droom geweest om het eerste van Tilburg te halen en gelukkig heb ik die droom dit jaar waar kunnen maken!”

HERMENS-BULMER-VAN DER SCHUIT

Afgelopen vrijdag konden de Trappersfans al genieten van snel en mooi ijshockey van hun club. Met name de lijn Hermens-Bulmer-Van der Schuit levert regelmatig puik ijshockey af. “Je kon aan de goals die ze maakten zien dat deze drie elkaar goed kunnen vinden,” zei Mason in de persconferentie na de wedstrijd tegen Krefeld. “Ze zijn alle drie heel getalenteerd, heel creatief en ik ben ervan overtuigd dat ze nog een succesvolle tijd tegemoet gaan samen.”

SUPER SONNTAG

Deze ochtend vertrekken vanaf Stappegoor niet alleen de spelersbus, maar ook twee bussen met Trappersfans. De spelers gaan in één directe lijn door naar Essen, de supporters reizen deze Super Sonntag eerst naar Düsseldorf voor de wedstrijd Düsseldorfer EG tegen Schwenniger Wild Wings. Daarna is het snel het biertje achterover kappen, terug de bus in en door naar Essen voor de wedstrijd Moskitos-Trappers.

De wedstrijd begint vanavond om 18.30 uur en voor de fans die niet meegaan is deze live te volgen via SpradeTV. De volgende Trappers zullen vandaag niet meespelen: Noah Muller, Alexei Loginov en Tijn Jacobs.

Foto: ESC Wohnbau Moskitos Essen