Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Crocodiles Hamburg vs. Tilburg Trappers

TRAPPERS MOET DIP HAMBURG UITBUITEN

Tilburg Trappers mag vandaag afreizen naar Hanzestad Hamburg. Tegen de lokale Crocodiles moeten de Tilburgse manschappen laten zien dat de tweede plaats op de ranglijst geen optie meer is voor de concurrenten.

RACE OM PLAATS TWEE

Afgelopen zondag werd Hannover Scorpions kampioen van de Oberliga Nord. In de Oberliga Süd kan Blue Devils Weiden het kampioenschap nauwelijks meer ontgaan. Zij hebben een ruime voorsprong opgebouwd op Starbulls Rosenheim. Trappers deed zondag zelf ook goede zaken, door te winnen bij Diez Limburg. Directe concurrenten voor de tweede plaats Halle en Indians speelden tegen elkaar, waarbij de 3 punten in Halle bleven. Halle staat nu derde op drie punten met een wedstrijd meer gespeeld. Hannover Indians staat negen punten achter, maar ontvangt Trappers nog in de een naar laatste speelronde.

Trappers speelt nog negen competitiewedstrijden. Daarvan nog drie keer een thuiswedstrijd en zes keer een uitbeurt, te beginnen met de wedstrijd van vanavond in Hamburg. Zoals coach Doug Mason het verwoordde tegen Brabants Dagblad: “We hebben sowieso het behalen van de tweede plek in eigen hand. We moeten zorgen dat we die vasthouden”.

HAMBURG WISSELVALLIG

Crocodiles Hamburg leek in de eerste competitiehelft een van de ploegen die mee kon doen om de bovenste plaatsen. Ze bivakkeerden enige tijd op de tweede plaats en behaalden fraaie resultaten. In het tweede deel van de competitie is er een beetje de klad in gekomen. Inmiddels staan ze een beetje in niemandsland op de vijfde plaats. Het gat naar nummers vier en zes is acht punten. Dus de vijfde plaats lijkt het voor Hamburg te worden dit seizoen, waarmee ze net buiten de boot vallen voor het thuisvoordeel in de play-offs.

Afgelopen oktober wonnen beide teams een keer van elkaar binnen drie dagen. In de laatste ontmoeting in Januari werden de Crocodiles met een 9-2 nederlaag naar Hamburg gestuurd. Hamburg nam nog wel twee keer de leiding in deze wedstrijd, maar na onder andere twee goals van Jordy van Oorschot liepen de kruiken vervolgens vlot uit naar de afgetekende overwinning.

SPELERS UPDATE

Eind Januari trokken de Crocodiles nog de 25-jarige Finse defence-speler #91 Wiljami Kupiainen aan als vervanger voor de geblesseerde Fin Sebastian Moberg, die dit seizoen niet meer in actie kan komen. Kupiainen speelde tot nu toe zes wedstrijden en behaalde daarin nog geen punten. #26 Dominik Lascheit is topscorer in Hamburg met 70 punten (29G/41A). Ook de Fin #8 Juuso Rajala met 62 punten (17G/45A) en de Canadese import #83 Harrison Reed met 61 punten (34G/27A) weten het net goed te vinden. Aanvaller Dennis Reimer speelde in de 9-2 verloren wedstrijd tegen Trappers zijn laatste wedstrijd voor Hamburg. Na 29 wedstrijden dit seizoen, waarin hij 33 punten behaalde, maakte hij de overstap naar Hannover Scorpions.

Vanavond kunnen Ties van Soest en Noah Muller niet meespelen. Het meespelen van Brett Bulmer is onzeker.

De wedstrijd in de Eisland Farmsen hal begint om 19.30 uur en is te volgen via Sprade TV.