Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Herner EV

Herner EV volgende serieuze test voor Trappers

De ploeg van het technisch duo Bo Subr en Josh Mizerek wacht vrijdagavond opnieuw een serieuze test. De Tilburgers krijgen bezoek van de kampioen van het afgelopen reguliere seizoen in de Oberliga Nord, Herner EV.

Onderlinge serie

Tegen de op papier kleinere clubs had Tilburg het vorig seizoen soms opvallend lastig, maar de regerend Oberliga kampioen kon wel met trots zeggen dat ze de enige ploeg waren die Herner EV twee maal in reguliere speeltijd versloeg. Op 23 september van het vorige jaar werd het 6-2 en vrijdag 13 januari werd de koploper met 2-0 kopje onder gedrukt. Tussendoor won Herne met dezelfde cijfers (2-0) in eigen huis.

Opvallend feit

De Gysenberghalle leek wel een duiventil deze zomer. Negen spelers uit de zo succesvolle selectie van de voorbije ijshockeyjaargang namen afscheid. Zo verkaste de Belgisch-Duitse aanvaller Sam Verelst naar Füchse Duisburg. Belangrijkste nieuwkomer is zonder twijfel Danny Albrecht. De 32-jarige center/leftwinger verdedigde in het seizoen 2016/2017 nog de kleuren van Saale Bulls Halle.

Trappers

In eigen huis ging Tilburg vrijdagavond met 2-5 ten onder tegen Bad Nauheim. Twee dagen later verging het de Oberliga kampioen een stuk beter tegen de DEL2 formatie, maar in de slotminuut dolf men alsnog het onderspit, 2-1.

De formatie van coach Bo Subr startte prima in het matig gevulde Colonel Knight Stadion. Dreigende momenten voor het doel van Felix Bick volgden, maar schotkansen voor Giovanni Vogelaar en Ivy van den Heuvel bleven zonder resultaat. Geholpen door het missen van de Tilburgse kansen vocht de thuisclub zich gaandeweg de eerste periode meer en meer in de wedstrijd. Drie minuten voor de eerste dweil schoot Maximilian Brandl de Roten Teufel op voorsprong (1-0). Deze stand stond ook na veertig minuten nog op het scorebord. In het slotstuk gooide Trappers alle troeven op tafel. Een Duitse straf gaf de geelblauwe brigade het spreekwoordelijke duwtje in de juiste richting. Parker Bowles tekende voor de verdiende gelijkmaker. De verhoudingen op het ijs wisselde voortdurend, maar de uitblinkende goalies gaven geen krimp. Tot James Livingston in de slotminuut alsnog het gaatje achter Ruud Leeuwesteijn wist te vinden.

Herne

De ploeg van coach Frank Petrozza bond afgelopen weekend twee maal de strijd aan met Regionaligist Herforder EV. In de uitwedstrijd zorgde Aaron McLeod er hoogstpersoonlijk voor dat Herne met een 0-2 zege huiswaarts keerde. Twee dagen later was het krachtsverschil groter. Dankzij de periodestanden 1-0, 2-0 en 3-1 werd het uiteindelijk 6-1 voor de thuisploeg.

Who’s hot

Parker Bowles scoorde zondagavond zijn tweede doelpunt van de voorbereiding. De Canadese center besliste eerder het duel tegen Moskitos Essen met een raak penalty shot. Brad Snetsinger heeft al vroeg de vorm te pakken. De 30-jarige winger tekende in de thuisbeurt tegen Herford voor een goal en een assist. Vorig seizoen was de oud-Trapper goed voor 38 goals en 89 punten in 48 ontmoetingen.

Statistiek

Trappers incasseerde 12 tegengoals in de voorbereiding. Zelf produceerde de Tilburgers 10 treffers. Zondag kruisen beide teams wederom de sticks met elkaar. Het duel in de Gysenberghalle begint om 16.00 uur.