Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (Game 5)

FINALE OF EINDE SEIZOEN VOOR TILBURG TRAPPERS?

Er is geen tijd om lang teleurgesteld te zijn over de verloren wedstrijd van afgelopen zondag in Hannover (2-0.) Dinsdagavond is Game 5 in de halve finale van de play-offs en die moet Tilburg Trappers winnen. Anders is het seizoen voor Trappers over. Winnen de mannen van coach Bo Subr wel dan is de kans op titelprolongatie nog altijd in leven.

HANNOVER SCORPIONS

Hannover Scorpions blijkt deze serie, net als in de reguliere competitie, een lastige tegenstander. De Duitsers dagen de spelers van Trappers uit straffen te maken. De Tilburgers tuinden er zondag met regelmaat in. Zeker in de cruciale derde periode speelde Hannover verschillende keren met een man meer. Dat deden de Duitsers met een 2-0 voorsprong op zak. Hannover won uiteindelijk ook de vierde wedstrijd in Hannover dit seizoen. Een kleine geruststelling met het oog op de wedstrijd dinsdag in Tilburg: Hannover won dit seizoen ook geen enkele uitwedstrijd tegen Trappers.

TILBURG TRAPPERS

Met dat laatste gegeven alleen is Trappers nog zeker geen finalist. De ploeg van Bo Subr zal slim moeten spelen. En goals moeten maken… Iets dat afgelopen zondag voor het eerst dit seizoen niet lukt. Hannover goalie Björn Linda alle 47 Tilburgse pogingen er uit.

Coach Bo Subr merkte na die wedstrijd op dat zijn mannen het vaak ‘too pretty’ willen doen. Het hoeft niet altijd mooi. De puck moet vooral in het netje.

DEGGENDORF WACHT

Als Trappers Scorpions weet te verslaan dinsdag heeft de ploeg de kans om voor de derde keer op rij kampioen van de Oberliga te worden. In de finale om dat kampioenschap moet Deggendorfer SC opzij gezet worden. Maar voor dat we daar van kunnen dromen, moet er dinsdag eerst van Scorpions gewonnen worden. De wedstrijd begint om 20.00 uur in Tilburg.

Stand in de Oberliga Play-Offs na wedstrijden 08-04-2018