Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions

Tilburg klaar voor klapper tegen Scorpions

Morgen staat er weer een klapper op het menu: Tilburg Trappers tegen Hannover Scorpions. Een beduchte tegenstander en Trappers zal hard moeten werken om tot een overwinning te komen. Met slechts een verschil in goaldifferentieel tussen de twee koplopers van Oberliga Nord, belooft het een spannende strijd te worden.

HANNOVER SCORPIONS

Afgelopen weekend hengelde Hannover Scorpions zes punten binnen. Vrijdag legde Harzer Falken het af tegen de Scorpions die het ijs met ze aanveegden en wonnen met 8-2. Toch zal coach Dieter Reiss vooral nog nagloeien van de derbyoverwinning tegen Hannover Indians van zondag. Uit tegen Indians scoorde Sean Fischer de game winning goal in de derde periode en bracht de eindstand op 2-3 in het voordeel van Scorpions.

TILBURG TRAPPERS

Afgelopen weekend (zondag) speelde Tilburg Trappers ook tegen Harzer Falken en won met 3-5. De Valken waren, ondanks hun inzet, niet bestand waren tegen de inmiddels beruchte Nijmegen-lijn van Tilburg. Broeders Bruijsten namen elke twee goals voor hun rekening en Nardo Nagtzaam zorgde voor een pareltje in de derde periode met een 5-on-3 shorthanded goal. Kevin Bruijsten zei over de bijzonder goed spelende lijn met zijn broer en Nardo: “Er is niet echt een geheim. Het loopt gewoon lekker met ons drieën. We weten elkaar makkelijk te vinden.”

GAME DAY

Morgen is het de tweede keer dat Scorpions en Trappers elkaar treffen dit seizoen. De nummers 1 en 2 van Oberliga Nord speelden in oktober in Hannover voor de eerste keer tegen elkaar. Dat resulteerde in een bloedspannende wedstrijd waarin Mitch Bruijsten acht seconden voor de zoemer de gelijkmaker wist te maken. Na het uitblijven van goals in overtime, won Scorpions uiteindelijk in shootouts door een penalty shot van Sean Fischer. “Heel jammer,” zei Tilburgse goalkeeper Ian Meierdres hierover. “Ik verloor mijn edge waardoor ik niet meer tijdig mijn vanghand kon gebruiken.”

Ondanks dat slechts een derde van de wedstrijden van dit seizoen gespeeld zijn, tekenen de koplopers zich al wel significant af tegen de rest. Trappers en Scorpions staan beiden bovenaan met veertig verzamelde punten in zeventien gespeelde wedstrijden. Scorpions tekende maar liefst voor veertien overwinningen van de zeventien gespeelde wedstrijden. Ian Meierdres: “Hannover is een sterk geroutineerde opponent die elk klein foutje genadeloos afstraft.”

Afwezig

Het team is tijdens deze wedstrijd -op Nick de Ruijter na- weer compleet beschikbaar.