Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Füchse Duisburg

Kan Trappers koploper pootje lichten?

Tilburg Trappers lijkt met twee overwinningen in het voorbije weekend de weg naar boven te hebben gevonden. Kan de ploeg van coach Bo Subr de lijn vasthouden en ook koploper Füchse Duisburg pootje lichten?

Onderlinge serie

In de aanloop naar de nieuwe ijshockeyjaargang oefenden beide ploegen twee maal tegen elkaar. In Tilburg werd het 1-2 voor de gasten, terwijl twee dagen later Trappers volledig verdiend met 2-7 als overwinnaar van het ijs stapte.

Opvallend feit

Coaches noemden hem ‘de meest aantrekkelijke speler in de Nederlandse competitie’. De fans in Tilburg gaven hem de bijnaam ‘God op schaatsen’. Niemand kreeg genoeg van ‘the Swedish surprise’. Vrijdag is Jens Hemström als toeschouwer even terug in IJssportcentrum Stappegoor waarin hij van 1998 tot en 2002 furore maakte.

Trappers

Met speels gemak rekende Tilburg zondagmiddag af met Timmendorfer Strand 06. Het werd, onder andere dankzij drie goals van Danny Stempher, 9-2 voor de tweevoudig Oberliga Meister.

Waar Brock Montgomery in de voorbereiding een trio vormde met Mickey Bastings en Ivy van den Heuvel speelde hij nu in een lijn met Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam. ‘Everyone out there is a good hockey player. The biggest thing to make games easy is to talk and support each other. They let me know where they are on the ice and when they are open. We discuss small things on the bench between shifts. Communication is so important in hockey. You won’t go up in levels if you can not communicate.’

Füchse

De koploper kwam zondagmiddag in actie tegen ECC Preussen Berlin. Na veertig minuten spelen, leek een Berlijnse stunt in de maak, maar in de slotperiode trok Duisburg de winst alsnog naar zich toe. Viktor Beck, Robin Slanina en Björn Barta bogen de 0-2 achterstand om naar een 3-2 overwinning.

Who’s Hot

Bij Trappers delen Parker Bowles en Nardo Nagtzaam de titel van meest productieve aanvaller. De teller staat voor beiden op zeven punten (één goal en zes assists) in drie wedstrijden. Robin Slanina voert de topscorerslijst aan in Duisburg. De 26-jarige Tsjechische Duitser kan 5 goals en 8 punten overleggen.

Statistiek

Brock Montgomery beleefde veel genoegen aan zijn kennismaking met Timmendorfer Strand 06. De Canadees verzamelde 4 punten (een goal en drie assists), won 75% van zijn face-offs, was +2, had vijf schoten op doel en stond ruim zestien minuten op het ijs. Zondagmiddag (aanvang 16.00 uur) speelt Trappers in Erfurt tegen de Black Dragons zijn vijfde competitieduel. Duisburg bindt tweeënhalf uur later in eigen huis de strijd aan met Hannover Indians.