Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Tilburg Trappers vs. Bietigheim Steelers

Regerend DEL2-kampioen eerste sparringpartner Tilburg Trappers

Tilburg Trappers neemt de jacht op de vierde Oberliga titel op rij uiterst serieus. In de oefencampagne krijgt de formatie van coach Bo Subr vijf loodzware klussen voor de kiezen. Vrijdagavond (aanvang 20.00 uur) bijt men het spits af tegen Bietigheim Steelers.

In een vraaggesprek met de Trappers website gaf voorzitter Ron van Gestel aan hogerop (DEL2) te willen. ‘Tijdens een vergadering van de DEL2 clubs hebben we onszelf gepresenteerd. Zij beslissen uiteindelijk over onze entree in hun competitie. Hiervoor dienen de statuten gewijzigd te worden want daarin is nu opgenomen dat er geen buitenlandse teams mee mogen doen aan de DEL2.’ De confrontatie vrijdagavond en de return over twee weken in de EgeTrans Arena vormen een mooie testcase voor de ambities van de ploeg uit de Kruikenstad.

ALLEENHEERSCHAPPIJ

Waar Trappers sinds drie jaar de Oberliga domineert, geldt voor de ploeg uit de Duitse deelstaat Baden-Württemberg hetzelfde, maar dan een trapje hoger. In de voorbije zes seizoenen stond Bietigheim telkens in de finale van de play-offs. Drie maal kroonden de Steelers zich zelfs tot DEL2 Meister. Afgelopen seizoen rekende men in vijf duels af met SC Riessersee.

‘They are a very experienced team’, vertelt Paul Gardner, die in 2017 in een zinderende best-of-7 serie (4-2) met Frankfurt Lions de landstitel pakte ten koste van Bietigheim. Op de vraag wat de Steelers zo sterk maakt, is de oud-Trappers coach heel duidelijk: ‘Playing as a group, strong puck movement and their defense joining the play is what got them to the top of DEL2.’

DERDE OEFENDUEL

Waar Trappers voor de eerste keer de krachten meet, is de ontmoeting in Tilburg het derde oefenduel voor de formatie van de nieuwe hoofdcoach Hugo Boisvert. De 42-jarige Duits-Canadees vervangt zijn succestrainer en landgenoot Kevin Gaudet, die begin mei een contract tekende bij Nürnberg Ice Tigers in de DEL.

Vrijdagavond fungeerde HC Pustertal (Italië) als sparringpartner voor de regerend DEL2 kampioen. Via de periodestanden 0-1, 0-3 en andermaal 0-1 werd het een klinkende 0-5 overwinning én een shutout voor Sinisa Martinovic. ‘He’s been their starting goalie for several years now and is very, very consistent’, aldus Gardner. Twee dagen later ging men met 6-2 ten onder tegen Innsbruck Haien (Oostenrijk).

WMH-REIHE

Voor de nieuwe ijshockeyjaargang moet coach Boisvert op zoek naar een andere aanvoerder. Verdediger Adam Borzecki hing deze zomer de schaatsen aan de wilgen. Het vervangen van de 40-jarige defense zal geen eenvoudige opgave worden, zo verwacht Paul Gardner. ‘Losing your captain is never easy. Borzecki was an excellent player in both ends of the ice. Besides that he played 25-30 minutes a night.

Aanvallend leunen de Steelers zwaar op de WMH-Reihe: Shawn Weller, Tyler McNeely en Norman Hauner. De Amerikaan, Canadees en Duitser vormden afgelopen seizoen de gevaarlijkste aanvalslijn in de DEL2 met 89 doelpunten en 125 assists. Eerstgenoemde werd in de play-offs verkozen tot Most Valuable Player (MVP). ‘Last year they rolled three lines most of the time. Those three players are good players. But they usually have good balance on their forwards’, besluit de sympathieke Canadees zijn analyse van Bietigheim.