Terug naar Nieuws

Trappers wil 2023 daverend afsluiten tegen TecArt Black Dragons

Tilburg Trappers, oliebollen en een bus meegereisde uit-supporters in opperste stemming zijn de ingrediënten die vanavond wederom een uitermate geslaagde ijshockeyavond moeten opleveren. Trappers speelt de laatste wedstrijd van 2023 thuis tegen TecArt Black Dragons en zal niets liever willen dan dit jaar daverend en succesvol afsluiten.

Zowel Black Dragons als Tilburg Trappers heeft een succesvolle kerst en twee gewonnen wedstrijden achter de rug. Erfurt won op Tweede Kerstdag met 2-1 in Leipzig en trok donderdag in eigen huis de overwinning op Rostock in overtime alsnog naar zich toe. Tilburg speelde twee zinderende wedstrijden achter elkaar en won dinsdag met 3-2 in overtime van Essen en afgelopen donderdag met 2-5 (uit) van Hannover Indians.

AANVALSLIJNEN

Doug Mason gaf in de persconferentie donderdag toe heel erg blij te zijn dat zijn captain Max Hermens eindelijk na tien weken afwezigheid weer op het ijs staat. “We missen een hoop belangrijke spelers. Hierdoor spelen we al een aantal weken met slechts drie aanvalslijnen. Dus natuurlijk ben ik blij dat Max Hermens nu terug is. Hopelijk volgen er over een week of twee, drie nog meer spelers.”

BLESSURELEED

Erfurt kampt ook met een groot gemis: aanvoerder Arnoldas Bosas liep in de wedstrijd tegen Hannover Indians op 17 december een zodanige blessure aan het bovenlichaam op dat hij niet alleen daar aan geopereerd is, maar ook nog eens uitgeschakeld is voor de rest van het seizoen. In diezelfde wedstrijd liep Erfurtverdediger Fabian Belender een gebroken middenhandsbeentje op en dus komt ook hij voorlopig niet in actie.

SANTERI HAARALA

De Litouwse Bosas bezette één van de drie importplaatsen van Black Dragons en dus kwam de club direct in actie. Op Tweede Kerstdag werd daarom de Fin Santeri Haarala aangetrokken. De 23-jarige center speelde vorig jaar bij Unterland in de Italiaanse competitie, waar hij 55 punten in 36 wedstrijden verzamelde. Raphael Joly noemt de blessure van Bosas een groot gemis, maar is opgelucht met de komst van Haarala: “Ik ben er zeker van dat hij ons in de tweede seizoenshelft zal helpen om verder te gaan op de ingeslagen weg.” Waarom wachten tot het nieuwe jaar, moet Haarala gedacht hebben, want hij kwam niet alleen afgelopen donderdag al voor het eerst voor zijn nieuwe club in actie; hij scoorde ook nog eens twee goals waarvan één de beslissende 3-2 in overtime.

SPANNEND

Terugkijkende op de eerste twee wedstrijden die Erfurt en Tilburg dit seizoen al tegen elkaar speelden, zal het er vanavond om gaan spannen. Op 15 oktober won Black Dragons in Tilburg met 2-4. Trappers won dan weer op 3 december met 1-5 in Erfurt. Doug Mason was toen vooral erg tevreden over de instelling van zijn team. “We speelden erg professioneel. En het blijkt maar weer: als je verdediging op orde is, dan komen de kansen vanzelf.”

UITSUPPORTERS

Al in september werd de oproep aan de Erfurtfans gedaan om zich op te geven voor een busreis (met overnachting) naar Tilburg op de laatste speeldag van 2023. Die reis was binnen no time uitverkocht en dus neemt Black Dragons vanavond naast het eigen team ook een buslading supporters mee (die het feestje ongetwijfeld al beginnen tijdens de busreis). Dat in combinatie met een bijna uitverkocht Stappegoor (en de Tilburgse supportersclub die trakteert op oliebollen), belooft dus nu al een smeuïge avond op te leveren!

Wil jij, ondanks het afsteekverbod in Tilburg, het jaar met spetterend vuurwerk afsluiten? Kom dan vanavond naar Stappegoor en trakteer jezelf op een avondje Tilburg Trappers versus TecArt Black Dragons. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar en de wedstrijd begint om 19:00 uur.

AFWEZIGEN

De werkvergunning van Kaid is volgens Rene de Hondt nog niet rond en daarom zal Kaid Oliver pas in het nieuwe jaar zijn entree maken.

In de ziekenboeg zitten nog vier spelers: #7 Alexei Loginov; #28 Delaney Hessels; #51 Mikko Virtanen en #95 Danny Stempher.