Terug naar Nieuws

Trappers stroopt de mouwen op tegen Hannover Scorpions

In Tilburg zet men zich vanavond schrap voor de ‘Angstgegner’ van het seizoen: Hannover Scorpions. De mouwen worden opgestroopt en Trappers zal vol aan de bak moeten tegen de snelle en aanvallende Schorpioenen, maar heeft afgelopen wedstrijden al laten zien zelf niet onder te doen qua scoren, en nog belangrijker: winnen!

Vorig seizoen kon Tilburg niet winnen van Scorpions. Maar een nieuw seizoen betekent ook nieuwe kansen. En als je de twee teams met elkaar vergelijkt, staat Trappers momenteel beter genoteerd in het klassement. Beter? Wij zijn de beste! Trappers staat namelijk overtuigend bovenaan met twaalf punten. Scorpions staat, na de nipte overwinning tegen Hannover Indians afgelopen vrijdag, op plaats vier.

TE EENVOUDIG

Dat was vorig seizoen wel anders, toen Scorpions in de hoofdronde slechts vier nederlagen leed. “Dit seizoen is de competitie nog sterker en beter geworden,” zegt coach Kevin Gaudet. “Maar dat is alleen maar beter, zo hebben we een betere voorbereiding op de play-offs, als we het weer tegen Zuid moeten opnemen. Vorig seizoen ging het gewoon te eenvoudig: we wonnen alles terwijl we misschien maar op tachtig procent van ons kunnen speelden. Daarom gingen we onderuit tegen Rosenheim. Dat gaat ons nu niet meer gebeuren.”

ONTZETTEND MOEILIJK TE VERDEDIGEN

Scorpions heeft ook dit seizoen de geldbuidel getrokken en flink ingekocht. Opvallendste aankoop is de Canadees (met Duits paspoort) Dylan Wruck. Wruck speelt al negen jaar in Duitsland, waarvan drie seizoenen in de DEL2 en maar liefst zes in de Duitse topcompetitie, de DEL. Vorig jaar speelde hij nog voor Löwen Frankfurt. Gaudet noemt zijn nummer 22 een slimme en snelle speler en iemand die “ontzettend moeilijk te verdedigen is”.

KANSEN AFWACHTEN

Verdedigen is de sleutel tot succes tegen Hannover Scorpions, aldus Doug Mason. “Het is een team dat puur offensief speelt. Het is niet te geloven hoe snel ze in de aanval zijn. Maar daarmee nemen ze vaak ook grote risico’s. Dus moeten wij sterk blijven verdedigen en onze kansen afwachten. Het zal een moeilijke opgave worden.”

Kortom, Tilburg kan wel wat steun gebruiken. Kom dus allemaal vanavond naar IJscentrum Stappegoor om onze Trappers aan te moedigen en ze naar die overwinning te schreeuwen! De wedstrijd begint om 18:00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar!