Terug naar Nieuws

Tilburg trapt vanavond het gaspedaal maximaal in

De stand in de serie is 2-1 in het voordeel van Blue Devils Weiden, maar Tilburg is voor geen gat te vangen en trapt vanavond dan ook het gaspedaal volledig in om zo de Devils wederom te kloppen. Want wij gaan door waar anderen stoppen, hell yeah!

Het is geen fraaie uitslag om op terug te kijken: woensdag verloor Tilburg in Weiden de derde wedstrijd tegen de Blauwe Duivels met 6-2. Maar er is nog geen reden voor paniek, aldus captain Max Hermens. “Ze zijn de sterkste tegenstander waar ik ooit tegen gespeeld heb. Zij verdienen zeker respect, maar wij lijden niet aan het Calimero-syndroom.”

VOOR DE GOAL

Naarmate de twee ploegen meer tegen elkaar spelen, leren ze elkaar steeds beter kennen. Zo doet aanvaller Robert Hechtle uit de doeken dat ze woensdag hun speltactiek rondom de goal van Cedrick Andree hadden aangepast: “In plaats van ons rondom de goal op te stellen, stonden we nu recht voor het doel. Zo ontnamen we hem het zicht op de puck en was het makkelijker om deze dan alsnog achter hem in het net te werken.”

TRIOMFALISME

Blue Devils Weiden lijkt, of in ieder geval de media rondom de club, aan enige triomfalisme te lijden: met veel bombarie wordt de overwinning gevierd en bejubeld. Onetz, de nieuwssite van Oberpfalz Medien, noemt Trappers zelfs ‘de speelbal op het racket van Weiden’, alsof Tilburg zelf geen inbreng had in de wedstrijd afgelopen woensdag. “Wij kunnen dit speeltempo volhouden, jullie niet!”

GASPEDAAL VOLLEDIG INTRAPPEN

Daarentegen zag Max Hermens afgelopen maandag juist de mannen uit Weiden moe worden aan het einde van de wedstrijd. Ook Doug Mason zei aan het begin van de serie “We moesten even wennen aan het tempo van Weiden, dat is waar. Maar we gaan er aan wennen, daar ben ik van overtuigd.” Niet alleen Mason blijft, ook na afgelopen woensdag, positief. “Als team en staff zijn we overtuigd dat we van ze kunnen winnen,” aldus de strijdbare Hermens. “Voorwaarde is wel dat we het gaspedaal volledig intrappen, zodat we hen onze wil opleggen en niet andersom.”

‘TECHNO HALLE’

Als we dan toch voor maximaal gaan, dan mag het volume vanavond ook op standje Peter Smulders! Al eerder werd Stappegoor door de Duitsers ‘der Partytempel’ genoemd, met ‘eine riesige Stimmung’! In de podcast Powerplay zegt Maximilian Kolb (geblesseerde verdediger van Blue Devils): “Ik heb er zelf nooit gespeeld, maar heb van anderen gehoord dat Tilburg bekend staat als de ‘Techno Halle’ en dat het er good fun is om te spelen.”

EXTRA ENERGIE

Good fun voor die Devils is prima, maar daarnaast moeten ze wel verliezen natuurlijk. En daarvoor gaan vanavond alle remmen los. Zowel op het ijs, als op de tribunes! Kilian van Gorp over afgelopen maandag: “De fans waren echt geweldig. Dat geeft extra energie!” Laten we de jongens vanavond van nog meer extra energie voorzien in een nagenoeg uitverkocht Stappegoor!

Vanavond is er weer een nieuwe openingsshow voor aanvang van de wedstrijd en erna treedt zanger Rick van Boxtel op in de Biergarten. Er zijn nog enkele staanplaatsen aan de boarding beschikbaar, wees er snel bij! De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Het is nog twijfelachtig of Branden Gracel weer terug op het ijs zal verschijnen vanavond. De volgende spelers zullen vanavond zeker weten niet in actie komen voor Tilburg: Ties van Soest en Danny Stempher.