Terug naar Nieuws

PLAYOFF DAY: Tilburg Trappers vs. EC Peiting

TRAPPERS MOET AAN DE BAK TEGEN PEITING

Vanavond mag Trappers thuis proberen om weer een voorsprong te pakken tegen Peiting. Na de onnodige nederlaag zondag in Peiting zullen de Tilburgers gebrand zijn op revanche.

NARE SMAAK

De nederlaag van zondag zal ongetwijfeld een nare smaak hebben opgeleverd binnen de Tilburgse selectie. Coach Doug Mason verwoordde het in de persconferentie. “In deze sport is geen plaats voor arrogantie”. Deze opmerking kon op applaus rekenen van de Zuid Duitse achterban.

Waar Peiting het duel met veel kampfgeist was begonnen wilde Tilburg het te mooi doen aldus Mason. Daarmee stond als snel de 3-0 achterstand op het scorebord. Desondanks lieten de 30 meegereisde Tilburgse supporters zich goed horen op de tribunes in de sfeervolle hal.

UIT WINNEN LIJKT ONMOGELIJK

Door de 1-1 tussenstand na 2 duels komt het er nu op neer de best of three te winnen. Maar statistisch gezien zal dat pas in het vijfde duel gaan gebeuren. Trappers en Peiting hebben nu zeven play-off wedstrijden tegen elkaar gespeeld en nimmer wist een van beide ploegen een uitoverwinning te boeken. Het wordt hoog tijd om deze statistiek komende vrijdag om zeep te helpen.

#8

#8 Felix Beauchemin-Brassard liet zondag zien waartoe hij in staat is. De 26 jarige Canadees kwam afgelopen zomer over uit de tweede Franse Liga en heeft zijn draai snel gevonden in Peiting. Waar hij afgelopen vrijdag in Tilburg niet op het scorebord terecht kwam, lukte dat zondag in de eigen hal wel. Brassard scoorde tweemaal in de eerste periode en was daarmee mede bepalend voor de overwinning van zijn team. Door de 2 goals loopt hij nu ook in de play-offs 1 op 1. In de reguliere competitie scoorde hij immers 47 maal in evenzoveel wedstrijden. Aan Tilburgse kant heeft Diego Hofland twee treffers achter zijn naam staan in deze play-offs serie.

Trappers kan vanavond niet op volle oorlogssterkte aantreden. Er zijn dan wel geen geblesseerden,  maar Alexei Loginov is door de DEB na afloop van de wedstrijd voor 6 wedstrijden, waarvan 2 voorwaardelijk, geschorst. De straf kreeg hij voor een  ‘spearing’ gepleegd in de tweede periode. Hij zal daarom vanavond ontbreken.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar.