Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Krefelder EV ‘81

TRAPPERS GEBRAND OP REGULIERE OVERWINNING

Tilburg Trappers speelt vanavond een wedstrijd tegen de Krefelder EV 81. Een weerzien tegen de hekkensluiter van de competitie. Afgelopen oktober boekten de Tilburgers een ruime 2-11 uitoverwinning. Vanavond gaat Trappers zich inspannen om Krefeld weer te trakteren op een forse nederlaag, zonder daarbij overuren te maken.

UIT HANDEN GEGEVEN

Krefeld staat op een troosteloze laatste plaats in de competitie. Met slechts twee overwinningen in 24 wedstrijden lijkt de club uit Krefeld een langdurig abonnement op de laatste plaats te hebben genomen. Opmerkelijk is wel dat een van de twee spaarzame overwinningen een klinkende 2-10 was uit bij Duisburg. Even leek het er afgelopen dinsdag op dat de Krefelder uit bij Hamm met een overwinning aan de haal zouden gaan. Halverwege de wedstrijd leidden ze met 1-3. Na het laatste fluitsignaal stond echter een 4-3 eindstand op het scorebord en mocht men met lege handen huiswaarts keren.

Ook Trappers heeft in zijn laatste twee duels een reguliere overwinning uit handen gegeven. Zowel tegen Duisburg en Indians glipte een zeker lijkende overwinning in de laatste 3 minuten door de vingers. “Door twee fouten aan onze kant laten we Indians terugkomen tot 3-3. Godzijdank hebben we de twee punten nog wel gepakt. Ik ben trots op onze jongens omdat we uiteindelijk een goede wedstrijd gespeeld hebben” aldus Doug Mason in de persconferentie na de wedstrijd tegen Indians.

LEKKER LIJNTJE

Trappers heeft de laatste weken meer moeite met scoren, waar dit in het begin van het seizoen nog aan de lopende band gebeurde. Het uitblijven van doelpunten tegen met name de topploegen zal ongetwijfeld knagen aan de spelers. Aan de andere kant zal men zich er ook van bewust zijn dat het momentum daarin zomaar weer in Tilburgs voordeel om kan slaan.

Wat dat betreft kan de terugkeer van Brett Bulmer een goede stimulans zijn. Zijn doelpuntenproductie begint weer aardig op gang te komen. Dinsdag tegen de Indians hadden de blauwgelen weer een lekker lijntje te pakken. Het trio Hermens, Bulmer en van der Schuit harkte samen 8 punten bijeen. Het kan zijn dat Mason hier een mooie lijn te pakken heeft waarop voortgeborduurd kan worden en waarmee de doelpuntenmachine weer in gang kan schieten. In dertien eerdere ontmoetingen mocht de Krefeld keeper 81 keer de puck uit zijn doel halen. Hopelijk kan Trappers dit mooie gemiddelde vanavond een passend vervolg geven.

Vanavond keert het duo Reno de Hondt en Jonne de Bonth weer terug op het ijs na een schorsing. Het meespelen van Alexei Loginov is onzeker. Noah Muller en Tijn Jacobs spelen niet mee.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar.