Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hammer Eisbären

THE DEER MOETEN DE EISBÄREN PUNTLOOS NAAR HUIS STUREN

Vanavond gaan Tilburg Trappers en Hammer Eisbären de strijd aan in Tilburgs mooiste sportarena. Eerder dit seizoen wist Trappers in Hamm de drie punten veilig te stellen. Hamm stapt vanavond mogelijk met nieuw elan het ijs op na een trainerswissel afgelopen week. Het is aan Trappers om de Eisbären met lege handen huiswaarts te sturen.

TOPSPORTDAG

Wie vandaag voor de dubbel gaat kan een mooie vrijdag tegemoet zien. Opgeteld kan men dan een uurtje of vier genieten van topsport. Zo is daar eerst een aardig opwarmertje van de Oranjemannen in Qatar. Met daarna het hoogtepunt van de dag, de wedstijd van onze blauwgelen op Stappegoor. De voetbalwedstrijd kan live bekeken worden in de Biergarten.

De eerdere onderlinge ontmoeting van dit seizoen leverde Trappers een verdiende 1-4 overwinning op. Het was de achtste overwinning van Tappers op Hamm in evenzoveel ontmoetingen. Dus volgens de statistieken zouden de punten vanavond thuis moeten blijven. Daarmee kan Trappers Leipzig passeren op de ranglijst en op drie punten van nummer twee Hamburg komen.

GEVAARLIJK DUO

Met Kyle Brothers en Chris Schutz beschikken de Eisbären over twee vlijmscherpe imports.

Schutz die vorig jaar in dienst van Hamm al 50 keer scoorde wist dit seizoen ook al 24 maal het net te vinden. Hij is daarmee veruit de meest scorende Oberliga Nord speler. Tel daar nog eens zeventien assists bij op en je komt uit op een totaal van 41 punten. Daarmee staat hij op de vierde plaats op de overall ranglijst. Teamgenoot Brothers is met 36 punten terug te vinden op de negende positie. Samen zijn ze verantwoordelijk voor meer dan de helft van de doelpuntenproductie van Hamm. Brett Bulmer scoorde afgelopen zondag overigens zijn eerste en Trappers honderdste goal dit seizoen.

TRAINERSCAROUSSEL

De trainerscaroussel draait relatief vroeg in het seizoen al op volle toeren. Ook in Hamm was het al vrij snel raak. Tot 5 november stond Jeff Job aan het roer. Hij was bezig aan zijn tweede seizoen in Hamm en daarvoor was hij vijf seizoenen trainer bij Herforder EV. Om het doel van dit seizoen niet uit het oog te verliezen en om het team nieuwe impulsen te geven is besloten dat onze wegen scheiden, was te lezen op de site van de Eisbären. Nadat interim-trainer Ibrahim Weissleder de honneurs tijdelijk waarnam is men nu uitgekomen bij Joshua Mizerek. Hij wordt vanaf deze week de bench boss in Hamm.

Mizerek behoeft in Tilburg nauwelijks introductie. Vier seizoenen lang was hij als assistent coach de rechterhand van Bo Subr in Tilburg. Daarna ondersteunde hij in die rol nog een seizoen Dave Livingston. Na een korte uitstap naar Amerika keert de Amerikaan nu als hoofdcoach terug in de Oberliga. Hij zal vanavond wel goed op moeten letten dat hij de correcte bank op stapt bij aanvang van de periodes.

Vanavond spelen Noah Muller, Tijn Jacobs,. Marvin Timmer en Wouter Sars niet mee. Ook Jonne de Bonth ontbreekt  Hij zit zijn tweede van vier wedstrijden schorsing uit

De wedstrijd begint om 20.00 uur en er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze match.