Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig

TRAPPERS WIL GEEN KADOOTJES WEGGEVEN IN SINTERKLAASTIJD

Vanavond treft Tilburg Trappers in EXA Icefighters Leipzig een geduchte tegenstander. Door onder andere twee treffers van Giovanni Vogelaar werden eerder dit seizoen de volle drie punten mee terug naar Tilburg genomen. Vanavond zal Trappers er wederom op gebrand zijn om de drie punten aan het eigen aantal toe te voegen in een hopelijk volgepakt ijssportcentrum.

LEIPZIG HIJGT TRAPPERS IN DE NEK

De contouren van de onderlinge verhoudingen in de Oberlige Nord worden steeds meer zichtbaar op de ranglijst. Hannover Scorpions is de onbetwiste koploper. Daaronder zit een grote groep van zes teams die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Het verschil tussen de nummer twee en zeven bedraagt slechts zeven punten. Leipzig staat op de zesde plaats en hijgt Trappers met een puntje minder aardig in de nek. Bij winst in Tilburg kunnen de Icefighters Trappers passeren op de ranglijst.

DURE DOELPUNTEN

De doelpunten zijn duurbetaald de laatste wedstrijden. Trappers scoorde in de laatste drie wedstrijden slechts driemaal. Ook incasseerde ze drie tegentreffers wat resulteert in een curieus doelsaldo van 3-3 in drie wedstrijden. Het geeft wel een vertekend beeld, want in totaal scoorden de Tilburgers inmiddels 95 keer in de Hauptrunde. Alleen Hannover Scorpions liet het net meer bollen. Verdedigend is het natuurlijk wel mooi om te zien dat Trappersgoalies Andree en Leeuwesteijn afgelopen week beiden een shutout behaalden.

Leipzig heeft tot vanavond 61 keer gescoord. De grootste bijdrage hieraan is geleverd door forward Jonas Wolter (#7). Hij kan 23 punten overleggen met negen goals en veertien assists.

Aan Tilburgse kant is Delany Hessels de hoogstgeplaatste speler met eveneens 23 punten via zeven doelpunten en zestien assists.

BRETT BULMER

Afgelopen dinsdag maakte Tilburg Trappers via de socials melding van de terugkeer van Brett Bulmer. “Het ijshockeybloed kroop toch daar waar het eigenlijk niet gaan kan. Na zijn vertrek bij de Komets hebben we elkaar gesproken en ondanks betere aanbiedingen elders heeft hij voor ons gekozen omdat hij het hier geweldig naar zijn zin had” aldus René de Hondt. Hij zal met zijn vertrouwde nummer 92 gaan spelen. Ook fijn voor diegenen die nog een Bulmer shirt in de kast hebben hangen. Afgelopen seizoen heeft Bulmer 50 wedstrijden gespeeld waarin hij 98 punten liet noteren verdeeld over 41 goals en 57 assists. De fans zullen er ongetwijfeld vanuit kunnen gaan dat hij ook nu garant zal staan voor een fiks aantal punten. Op dit moment zou dat een kwaliteitsinjectie zijn die Trappers goed kan gebruiken gezien de stroef lopende doelpuntenmachine.

Tijn Jacobs, Noah Muller en Mikko Virtanen spelen vanavond niet mee. Of Brett Bulmer het ijs zal betreden is afhankelijk of het lukt hem speelgerechtigd te krijgen, Alexei Loginov betreed wel weer het ijs

De wedstrijd begint om 20.00 uur en er zijn nog kaarten te koop om deze spannende pot ijshockey te bezoeken.