Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Preussen Berlin vs. DESTIL Trappers

Preussen Berlin laatste halte voor Kerst

Hoewel de Kerstdagen haar schaduw reeds vooruit werpen, wacht voor DESTIL Trappers eerst nog wedstrijd 25 in de Oberliga Nord. Twee dagen voor de heilige feestdag reist de ploeg van coach Bo Subr naar Berlijn.

Onderlinge serie

De tweede ontmoeting met ECC Preussen Berlin dit seizoen. Op 30 oktober deed Trappers wat het moest doen. De Tilburgers wonnen eenvoudig met 7-0 van onze Oosterburen. Het betekende de tweede shutout voor Ian Meierdres.

Opvallend feit

‘Berlijn is woedend, huilt en treurt’ is er op de website van ECC Preussen Berlin te lezen. De aanslag van maandagavond waarbij een man in een vrachtwagen inreed op een kerstmarkt is de oorzaak van deze gemoedstoestand. Bij de aanslag vielen 12 doden en raakten 49 mensen gewond.

Preussen

De ploeg van coach Leonard Soccio won vrijdagavond in eigen huis van Leipzig Icefighters. Het werd 4-3 voor de thuisploeg. In en tegen Herne vocht men twee dagen later een ongelijke strijd. Het was aan goalie Olafr Schmidt te danken dat de doelpuntenproductie van de EV Herne niet de dubbele cijfers bereikte. Uiteindelijk werd het 7-2 voor de lijstaanvoerder in de Oberliga Nord.

Trappers

Tilburg leed zondagavond een nederlaag met een wrange nasmaak. In Duisburg verloor Trappers met 5-2 van de plaatselijke Füchse.

‘Normaal zeg ik niet snel iets over een scheidsrechter en zoek ik vooral de schuld eerst bij mezelf. Maar deze referee nam wel heel vreemde beslissingen. Het was bij tijd en wijlen lachwekkend’, kon Levi Houkes zijn boosheid maar moeilijk wegslikken. Special teams gaven vanavond de doorslag, concludeerde Bo Subr na afloop. ‘They score two powerplay goals, one short-handed and an empty netter. Our powerplay was not good enough today. Duisburg has a very good transition game. We knew that going in this game. We’re just giving them a couple too many turnovers. I think it’s something we gave to them. It’s not necessarily them outplaying us.

Who’s Hot

Bij de thuisclub voert Julian van Lijden de topscorerslijst aan. De voormalig Trapper verzamelde twintig punten (8 goals en 12 assists) in 23 wedstrijden. Mickey Bastings en Mitch Bruijsten tekenden beiden voor twee treffers in de thuisbeurt tegen ECC Preussen.

Statistiek

Berlijn kreeg slechts één tegendoelpunt meer te verwerken dan nummer 3 op de ranglijst, Hamburg Crocodiles. De 56 zelf gescoorde goals verklaren de twaalfde positie in de Oberliga Nord. Tweede Kerstdag spelen de Tilburgers andermaal tegen een ploeg uit de Duitse hoofdstad. Tegenstander is dan FASS.