Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: MEC Halle 04 Saale Bulls vs. Tilburg trappers

Trappers op zoek naar eerste zege in nieuwe seizoen

Tilburg Trappers wil naar boven kijken in zijn derde Oberliga jaar. Een zege op MEC Halle Saale Bulls is hiervoor noodzakelijk.

Onderlinge serie

De vier onderlinge confrontaties tussen beide teams leverden in het seizoen 2016-2017 allen een zege voor de thuisploeg op. Halle won met 5-1 en 6-4 in het eigen Sparkassen Eisdom en Trappers zegevierde even zo vaak in IJssportcentrum Stappegoor (4-2 en 7-2).

Opvallend feit

De Sparkassen Eisdom is voor de regerend Oberliga Meister een (tot nu toe) onneembare vesting. In twee seizoenen stapte Trappers nimmer als overwinnaar van het ijs.

Saale Bulls

Halle is de nieuwe ijshockeyjaargang uitstekend gestart. De equipe van coach Dave Rich wonnen twee maal in het openingsweekend. In eigen huis rekende men eenvoudig af met Rostock Piranhas (4-1), terwijl zondagavond Timmendorfer Strand met 2-3 aan de zegekar werd gebonden.

Trappers

Tilburg deed zichzelf zondagavond in Hannover te kort. Na zestig minuten stond de tweevoudig Oberliga kampioen met 3-2 aan de verkeerde kant van de score tegen de Scorpions. Een te grote gang naar de strafbank kostte de geelblauwe armada de kop in de sfeervolle Hus de Groot Eisarena in Mellendorf. Tot tweemaal toe kwam Trappers op voorsprong (0-1 via Danny Stempher en 1-2 via Mitch Bruijsten), maar een dubbelslag van Patrick Schmid zorgde ervoor dat met 0 punten de thuisreis richting Kruikenstad mocht worden aanvaard.

Who’s Hot

Nathan Burns is de gevierde man bij Halle De forward, die zowel een Duits als Canadees paspoort bezit, tekende voor drie assists in het openingsweekeinde. De productie van Trappers (vier goals) is afkomstig van vier verschillende spelers (Nardo Nagtzaam, Danny Stempher en de gebroeders Bruijsten).

Statistiek

Beide teams kampen met een haperende powerplay. Halle scoorde niet uit vier overtalsituaties, terwijl Tilburg uit twee powerplay geen munt sloeg. De thuisploeg speelt zondag zijn vierde wedstrijd in Braunlage tegen Harzer Falken. Trappers komt zondagmiddag in actie tegen de Beach Boys uit Timmendorf.