Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 4: DESTIL Trappers vs Tölzer Löwen

Tweede kans op Oberliga Meisterschaft voor Trappers

(Trappers leidt finaleserie 2-1)

Opvallend feit

De best-of-five serie tussen Tilburg en Bad Tölz lijkt een ware thriller te worden. Trappers won de eerste twee duels redelijk eenvoudig (2-3 en 2-0) en leek dinsdagavond in Beieren de Oberliga Meisterschaft voor zich op te eisen. Echter de ploeg van coach Axel Kammerer rechtte de rug en verraste vriend en vijand met een 4-2-overwinning.

Trappers

Tilburg moet het kampioensfeestje met ten minste drie dagen uitstellen. De ploeg van coach Bo Subr keerde, na een zwakke start, met lege handen terug uit Bad Tölz (4-2).

Ivy  van den Heuvel hield een vervelend gevoel over aan de nederlaag, zo verklaarde hij na afloop. ‘Dit voelt als een gemiste kans. Een kat in het nauw maakt soms rare sprongen, maar het was de wereld op z’n kop. Normaal leggen wij de tegenstander onze wil op en moeten ze straffen op ons maken. Nu was het precies andersom. Met vlagen herpakten we ons in de tweede en derde periode en waren we baas op het ijs, maar toen was het kwaad feitelijk al geschied.’

Löwen

Hoewel er op de Duitse zege over zestig minuten niets viel af te dingen, had de sterkste ploeg in de Oberliga Süd over geluk niet te klagen in de slotfase van wedstrijd drie. Bijvoorbeeld bij inzetten van Kilian van Gorp, Diederick Hagemeijer en Mitch Bruijsten waar Löwen goalie Markus Janka met kunst en vliegwerk zijn doel schoon hield. ‘Iedereen in onze kleedkamer was volledig klaar voor dit duel. Op basis van honderd procent inzet hebben we deze overwinning verdiend’, aldus coach Axel Kammerer, wiens zoon Maximilian (uitgeroepen tot rookie of the year 2017 in de DEL) op de tribune aanwezig was.

Who’s hot

Justin Larson leidt de Oberliga in vier categorieën (goals (13), assists (15), powerplay doelpunten (6) en game winning treffers (4)).Tijdens de Oberliga finals kan de Canadese center drie punten (1 goal en 2 assists) overleggen. Met dertien punten (5 goals en 8 assists) delen Florian Strobl en Jordan Baker de leiding bij het scorersgilde in Bad Tölz. Zowel de 27-jarige captain als Baker tekende voor één goal en drie punten in de finalereeks.

Statistiek

Tilburg was -5 overall in game 4. ‘Scoring first builts wins’. De ploeg die als eerste scoort in de wedstrijd stapte in alle drie de ontmoetingen tijdens de finaleserie als winnaar van het ijs. De Löwen hebben negen spelers in de punten in de drie voorgaande duels met Trappers. De ploeg van coach Bo Subr doet het een fractie beter. Tien spelers van DESTIL Trappers kunnen ten minste één punt overleggen in de play-off finale.