Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 4: Destil Trappers vs Selber Wölfe

Trappers op drempel van halve finale

(Trappers leidt best-of-five serie 2-1)

Opvallend feit

DESTIL Trappers, kampioen in 2016, heeft Selber Wölfe acht tellen gegeven. Slechts één overwinning scheidt de Tilburgers van de halve finale. Zet de formatie van coach Bo Subr in een uitverkocht IJssportcentrum Stappegoor de laatste stap naar de sterkste vier ploegen of verpest Selbe het feestje?

Trappers

De Tilburg lijkt hard op weg naar een plaats in de halve finale om het kampioenschap van de Oberliga. Dinsdagavond won Trappers de derde wedstrijd van de best-of-five reeks. In Selbe werd het 2-4 voor de regerend Oberliga kampioen.

Niet Trappers maar de thuisclub was aanvankelijk de gevaarlijkste ploeg. De equipe van Henry Thom peurde echter slechts één treffer uit de vele mogelijkheden die men kreeg. Landon Gare vormde het eindstation van een ragfijne combinatie tussen Michael Dorr en Achim Moosberger, 1-0. Tilburg sprong effectiever met de kansen om. Het eerste schot was direct raak. Justin Larson profiteerde van een zwak moment van Wölfe-goalie Sebastian Stefaniszin en zo was de stand bij de eerste dweil in evenwicht.

Op een psychologisch belangrijk moment (75 seconden voor het einde van het middenstuk) sloeg de regerend Oberliga via Mitch Bruijsten genadeloos toe (1-2). Bij het begin van de derde periode ging het van kwaad naar erger voor de Wölfe. Justin Larson strafte zwak uitverdedigen bij de gastheren af. Het betekende het zevende doelpunt van de play-offs voor de Canadese center. Een toevalstreffer van Landon Gare bracht de spanning nog even terug, maar Trappers stelde twee minuten voor tijd orde op zaken. Met een perfect uitgevoerde counter zorgde Mitch Bruijsten voor de 2-4 eindstand.

Wölfe

Ook de derde onderlinge tweestrijd tussen Selbe en Tilburg liep uit op een nederlaag voor de vertegenwoordiger uit de Oberliga Süd. Toch zijn de verschillen tussen beide ploegen minder groot dan gedacht. In alle tot nu toe gespeelde wedstrijden was het verschil twee doelpunten of minder.

Who’s hot

Justin Larson (7 goals en 15 punten) en Mitch Bruijsten (7 treffers en 14 punten) bezetten de bovenste twee plaatsen op de topscorerslijst van de Oberliga play-offs. Herbert Geisberger is met 3 doelpunten en 10 assists de hoogst geplaatste Wolf in dit klassement.

Statistiek

Het trio (Mitch) Bruijsten, (Justin) Larson en (Diederick) Hagemeijer verzamelde 10 punten in wedstrijd 3. Het goals against average van Ian Meierdres is 2.27 in de drie gespeelde duels tegen Selbe. In de serie tegen Hamburg Crocodiles noteerde de Tilburgse sluitpost een GAA van 2.83. Trappers scoorde 10 treffers in de drie ontmoetingen met de Wölfe. Acht hiervan tijdens 5-op-5, één met een man meer op het ijs en een empty netter. Het duel in IJssportcentrum Stappegoor staat onder leiding van Eric Daniels. De arbiter floot vorig seizoen de eerste wedstrijd in de kwartfinale tussen Tilburg en Landshut.

(Foto: Arie Leewesteijn)