Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing Game 3: Selber Wölfe vs. Destil Trappers

Sleutelduel in Selbe

DESTIL Trappers kan vanavond in Selbe een reuzenstap zetten richting halve finale van de play-offs in de Oberliga. Bij winst hebben de Tilburgers nog één zege nodig om een ronde verder te gaan.
Onderlinge serie – De best-of-five serie is nu een best-of-three geworden. De Wölfe wonnen de eerste ontmoeting na verlenging (3-2), terwijl Tilburg zondagavond in eigen huis toesloeg (4-2).

Opvallend feit

Waar de trojka (Diederick) Hagemeijer, (Justin) Larson en (Mitch) Bruijsten in wedstrijd 1 puntloos bleef, sloeg men in game 2 keihard terug. Het trio was goed voor 3 goals en 7 punten. ‘In Selb speelden we als lijn niet goed. Daarom had ik met Mitch en Justin afgesproken dat we vanavond een serieuze stempel op de wedstrijd moesten drukken’, verklaarde Diederick Hagemeijer de prima prestatie van het drietal.

Wölfe

Het was niet de start, maar zeker wel het einde dat Selber Wölfe zich wenste zondagavond in wedstrijd twee van de kwartfinale tegen Trappers. Voor eigen publiek hopen de Duitsers op een evenwichtige prestatie gedurende drie periodes om zo in ieder geval het thuisvoordeel in de serie te behouden.

‘In de eerste periode werden we overrompeld door Tilburg. They were on fire’, verklaarde coach Henry Thom na afloop tijdens de persconferentie in IJssportcentrum Stappegoor. In het vervolg van de ontmoeting herstelden we ons en met iets meer geluk maken we vlak voor tijd nog de gelijkmaker. Helaas mocht het niet zo zijn. Nu op naar dinsdag!’

Trappers

Resultaat en attractief ijshockey gingen zondagavond weer eens hand in hand in IJssportcentrum Stappegoor. Twee dagen na de verloren eerste episode in de kwartfinale reeks rechtten de Tilburgers de rug, en goed ook. Selber Wölfe had niets in de melk te brokkelen: 4-2.

Vooral de manier waarop zijn ploeg de proeve van bekwaamheid aflegde, maakte Jordy van Oorschot tot een tevreden man. Toch waarschuwt de Rotterdammer voor al te veel optimisme. ‘We hebben er vertrouwen in. Het wordt niet gemakkelijk. Zij zijn een goed team, met veel ervaren spelers. Vooral hun aanvallers zijn slim. Wanneer ze het vak inkomen, remmen ze, kijken ze om zich heen in plaats van als een kip zonder kop te gaan schaataen.

Who’s Hot

Zeven spelers van Selb verzamelden punten in de voorgaande twee ontmoetingen met Trappers. Kyle Piwowarczyk scoorde twee goals, Jared Mudryk tekende voor twee assists , terwijl Michael Dorr met 12 strafminuten de meest bestrafte Wolf is. Diederick Hagemeijer is de productiefste Tilburgse aanvaller in de duels tegen de Wölfe. De captain is goed voor twee treffers, Justin Larson en Mitch Bruijsten gaven twee maal de beslissende pass en Kilian van Gorp is vanwege zijn 10-minutenstraf in de eerste confrontatie het stoutste jongetje in de selectie van Bo Subr. Tilburg heeft in totaal elf spelers met ten minste één punt in de kwartfinale reeks tot nu toe.

Statistiek

De powerplay van beide teams is tot nu toe zwak in de twee gespeelde wedstrijden. Trappers scoorde een keer uit negen overtalsituaties en de Wölfe sloegen slechts twee maal munt uit dertien pogingen. Trappers was +1 overall in het eerste thuisduel van de kwartfinale. Ivy van den Heuvel besliste 10 van zijn 17 genomen face-offs tijdens game 2(ruim 58 procent) in zijn voordeel.