Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing DESTIl Trappers vs. Moskitos Essen

Trappers wil thuis ongeslagen blijven

DESTIL Trappers is dit seizoen nog ongeslagen in eigen huis. Om het record intact te houden moet Moskitos Essen zondagavond (aanvang 19.00 uur) aan de zegekar gebonden worden.

Onderlinge serie

Tilburg en Essen troffen elkaar twee maal tijdens het reguliere seizoen. De stand in de onderlinge tweestrijd is 1-1. Trappers scoorde vijf maal en de Moskitos drie keer.
Tilburg stevende op zondag 23 oktober 2016 lang op ten minste één punt af in de uitwedstrijd tegen Moskitos Essen. Maar door een late treffer van Andrej Bires, twee minuten voor tijd, wonnen de Moskitos alsnog met 3-2.
Met de wetenschap dat de eerste klap nog altijd een daalder waard is, wilde DESTIL Trappers in de tweede ontmoeting eigen huis snel zaken doen. Via treffers van Kilian van Gorp en Justin Larson leidde de thuisploeg bij de eerste pauze volledig terecht met 2-0. Zelfs een onderbreking van 50 minuten bracht Tilburg niet in de problemen tegen de nummer vier in de Oberliga Nord. Een gat in het ijs veroorzaakte in de slotperiode groot oponthoud. De ijsmeesters in IJssportcentrum Stappegoor slaagden erin de schade te herstellen binnen de gestelde termijn van anderhalf uur. In het slotstuk gooide Levi Houkes met zijn zesde van het seizoen de wedstrijd definitief in het slot.

Opvallend feit

De confrontatie tussen Trappers en Moskitos is eveneens de ontmoeting tussen het meest en minst bestrafte team in Die Meisterrunde. De formatie van coach Bo Subr verzamelde in 33 duels tot nu toe 737 strafminuten, terwijl de manschappen onder leiding van Frank Gentges 364 minuten in de strafbank doorbrachten.

Trappers

Tilburg heeft twee dagen voor de thuisbeurt tegen Moskitos Essen een gevoelige tik moeten incasseren. De nummer twee van de ranglijst verloor met 6-4 bij MEC Halle Saale Bulls.

Een ongeschreven wet in het ijshockey is dat wedstrijden niet gewonnen worden in de strafbank. DESTIL Trappers maakte vrijdagavond in Halle wederom genadeloos kennis met deze regel. Maar liefst de helft van de Duitse productie viel met een Tilburger minder op het ijs. Daarmee schoot de regerend Oberliga kampioen zichzelf volledig onnodig in de voet. ‘We stopped playing hockey in the third and lost the game in 8 minutes. Halle scored more goals on us in one game than any other team so far this year. You can play physical but today we played physical and frustrated’, sprak Bo Subr na afloop op de persconferentie.

Moskitos

Het sprookje in Essen duurt maar voort. Drie gespeelde wedstrijden in ‘Die Meisterrunde’, 9 punten, 12 doelpunten voor en slechts 5 tegen. Toch plaatste coach Frank Gentges vrijdagavond een kritische kanttekening bij het spel van zijn ploeg tegen Icefighters Leipzig (6-2 overwinning). ‘We hadden veel sneller afstand moeten nemen. Minimaal drie en misschien zelfs wel vier keer stonden we voor een open doel. Wanneer we die kansen maken, is het duel al vroegtijdig gespeeld.’

Who’s Hot

Ivy van den Heuvel en Mickey Bastings hebben ten minste één punt in hun laatste elf duels. Voor de nummer zes van Trappers staat de teller in deze periode op zeven goals en 19 punten, terwijl Mickey Bastings 18 punten (5 goals en 13 assists) verzamelde. Bij Essen is Andrej Bires de gevierde man. De 23-jarige forward liet de supporters van de Moskitos al 19 maal van hun stoel opveren en stelde 22 ploeggenoten in staat een doelpunt te maken.

Statistiek

Shane McColgan beleeft een uitstekend begin van 2017. De snelle forward tekende voor acht punten in de laatste vijf ontmoetingen. DESTIL Trappers is de best bezochte ploeg in ‘Die Meisterrunde’. In de 16 thuisduels passeerden al 35.350 toeschouwers de kassa’s van het IJssportcentrum Stappegoor, een gemiddelde van 2.209 per wedstrijd.