Terug naar Nieuws

Voorbeschouwing: Deggendorfer SC vs. Tilburg Trappers (Game 4)

Derde Oberliga Meisterschaft lonkt voor Trappers

(Trappers leidt best-of-five serie 2-1)
Opvallend feit

De drie finaleduels zijn allen gewonnen door de thuisspelende ploeg. Tilburg won de eerste wedstrijd met 9-3, terwijl Deggendorf zondagavond profiteerde van een haperende aanval bij Trappers (3-1). De equipe van Bo Subr herstelde zich twee dagen later in de derde ontmoeting door met 6-1 als overwinnaar van het ijs te stappen.

Trappers

Tilburg staat op matchpoint na de dik verdiende 6-1 winst in wedstrijd 3 van de finaleserie met Deggendorfer SC. Vrijdag kan men de derde Oberliga titel op rij naar de Kruikenstad halen.

‘Tradities moeten we in ere houden’, duidde Ivy van den Heuvel op de imposante baard die inmiddels zijn gelaat siert. ‘Maar ik heb er geen enkele moeite mee als hij er vrijdagavond afgaat. Hij groeit over mijn lippen heen dus met het eten is dat verre van ideaal.’ Nog één overwinning scheidt de Bosschenaar van zijn eerste Oberliga Meisterschaft als captain. ‘Teams die zo ver komen in de play-offs zijn sterk. Dat geldt ook voor Deggendorf. Zij zullen zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven en wij zullen met de druk om moeten gaan.’

De energieke winger was uiterst content met de prestatie van zijn ploeggenoten in game 3. ‘Deggendorf was zondag in eigen huis erg sterk. De sleutel tot de winst was dat we met vijven aanvielen en verdedigden. De goal van Boet (van Gestel) was hier misschien wel het mooiste voorbeeld van. Hij joined the rush, kreeg de puck terug en schoot hem geweldig binnen.’

Deggendorf

De ploeg van coach John Sicinski hangt in de touwen, maar kan zich vastklampen aan de wetenschap dat men nog geen enkel thuisduel in de play-offs verloor. Men scoorde 41 doelpunten in acht thuisbeurten. Goalie Cody Brenner moest slechts 16 tegentreffers toestaan. Bieden in het verleden behaalde rendementen garantie voor vrijdagavond?

Who’s hot

Mitch Bruijsten is met drie goals in de finale de meest trefzekere aanvaller in het Tilburgse keurkorps. Mickey Bastings gaf vier maal de beslissende pass tegen de Oberliga Süd kampioen. Jordy Verkiel incasseerde acht strafminuten. Kyle Gibbons en Curtis Leinweber de gevaarlijkste Deggendorfer aanvaller. De forwards verzamelde twee play-off doelpunten tegen Tilburg, terwijl Robert Peleikis de meest bestrafte Duitser is met 16 strafminuten.

Statistiek

Boet van Gestel was +3 dinsdagavond tegen Deggendorf. Tilburg nam de faceoffs in Game 3 een fractie beter dan zijn mede-finalist (22-21). Danny Stempher was met acht van zijn twaalf gewonnen spelhervattingen (66,7%) de beste Trapper in deze categorie.