Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 69

Tuesday’s round-up

Vier maanden lang kreeg Corona geen grip op de spelers van Tilburg Trappers. Tot afgelopen zondag toen bij de gebruikelijke sneltest een speler binnen de ploeg van coach Bo Subr positief testte op het besmettelijke longvirus.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de winst in de Hauptrunde van de Oberliga Süd, het C-woord in Tilburg, secondenwerk, Henrichs bokaal voor Houkes en slecht nieuws voor Herne.

NOG 1 PUNTJE

We beginnen deze editie van de Tuesday’s round-up voor de verandering eens in de Zuidelijke divisie. Daar is Eisbären Regensburg op twee speelronden van het einde slechts één punt verwijderd van winst in de Hauptrunde. De manschappen van coach Max Kaltenhauser komen nog in actie tegen nummer 4, Deggendorf (vrijdag) en nummer 5, Höchstadter EC (volgende week dinsdag).

HET C-WOORD

Vier maanden lang kreeg Corona geen grip op de spelers van Tilburg Trappers. Tot afgelopen zondag toen bij de gebruikelijke sneltest een speler binnen de ploeg van coach Bo Subr positief testte op het besmettelijke longvirus. Na overleg met de Duitse IJshockeybond (DEB) en tegenstander EG Diez-Limburg ging er een streep door de ontmoeting van de 39e speeldag.

De positief geteste Trapper werd direct aan een PCR-test onderworpen om de juistheid van de besmetting te bevestigen. Ook andere direct betrokken worden deze week op verschillende momenten getest om vast te stellen of er mogelijk sprake is van een verspreiding van het Coronavirus binnen de spelersgroep. Dan wordt ook duidelijk of Tilburg vrijdag naar Halle afreist voor de ontmoeting tegen Saale Bulls.

SECONDENWERK

Zondagmiddag stuntte Herforder EV tegen Hannover Scorpions. De IceDragons wonnen, mede door een droomstart, met 8-6 van de koploper. Christophe Lalonde vond na 31 seconden al het gaatje achter Schorpioenen-keeper Brett Jaeger. 25 seconden later herhaalde Matyas Kovacs dit kunststukje. De treffers van de Canadees en Duits-Roemeen betekenden het negentiende en twintigste onder-de-minuut-doelpunt dit Oberliga seizoen.

Koploper in dit nevenklassement is Tatu Vihavainen. De left winger van Saale Bulls Halle opende op dinsdag 19 januari al na 10 seconden de score in de krachtmeting met Hammer Eisbären. Uiteindelijk wonnen de Stieren de wedstrijd met 9-3. Vihavainen was de afgelopen drie seizoenen actief voor Heinolan Peliitat en Savonlinnan Pallokerho in de Finse tweede divisie. Hij tekende voor 96 punten (33 goals en 63 assists) in 119 optredens.

De wedstrijd in de Rheinlandhalle tussen Krefelder EV 81 en Tilburg Trappers was op vrijdagavond 15 januari nog maar net begonnen of Diego Hofland opende het scorebal. Dertien tellen had de geboren Rotterdammer slechts nodig om zijn ploeg aan de leiding te brengen. Plaats drie op het podium wordt ingenomen door Icefighter Michal Velecky. De 33-jarige Tsjechische center gaf op woensdag 3 februari Rostock-goalie Dominik Gräubig na 15 seconden het nakijken.

HENRICHS BOKAAL VOOR HOUKES

Oud-Tilburg Trapper Levi Houkes is in de eredivisie gekozen tot de meest waardevolle Nederlandse speler van het seizoen 2019-20. Hij mocht de Frans Henrichs Bokaal in ontvangst nemen. De prijs is genoemd naar sportverslaggever Frans Henrichs, die tientallen jaren gold als een van de belangrijkste ambassadeurs van de ijshockeysport in Nederland. Henrichs overleed in 1999 op 76-jarige leeftijd.

Het is voor de geboren Nijmegenaar de eerste keer dat hij de award wint. Met 20 goals en 48 punten in 21 wedstrijden werd hij topscorer onder de Nederlandse spelers in de Beneliga. Tevens speelde Levi met Nijmegen de bekerfinale. De 29-jarige aanvaller verdedigde twee seizoenen in de Oberliga de kleuren van Tilburg Trappers. Hij tekende voor 80 punten (31 doelpunten en 49 assists) in deze periode.

Martijn Oosterwijk, die twee Oberliga jaargangen een goalietandem vormde met Ian Meierdres, ontving de Gobel-de Bruyn-Trofee als beste doelman van de eredivisie.

SLECHT NIEUWS VOOR HERNE

Vrijdagavond werd bewaarheid waar Herner EV al sinds vorige week dinsdagavond voor vreesde: het seizoen voor Colton Kehler is ten einde. In de thuiswedstrijd tegen Hamburg Crocodiles scheurde hij zijn kruisband af. ‘Dat is natuurlijk erg bitter voor ons en voor hem. Hij presteerde erg goed, scoorde belangrijke goals en was buitengewoon belangrijk voor ons, zelfs als we in de minderheid waren’, sprak HEV-coach Danny Albrecht. ‘We wensen hem natuurlijk allemaal een snel en volledig herstel.

De 23 jaar jonge right winger, die ook als center uit de voeten kan, uit Port Coquitlam (British Columbia) was de afgelopen twee seizoenen actief voor de University of British Columbia. Herne betekende zijn eerste avontuur aan de overkant van de Atlantische Oceaan. In 35 duels was hij goed voor 38 punten (17 goals en 21 assists).