Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 44

DRUKKE EERSTE DAGEN VOOR RUUD VAN BAAST

Coronacrisis of niet, Ruud van Baast is druk bezig voor Tilburg Trappers. De voormalig scheidsrechter is sinds vier dagen officieel algemeen directeur van het Tilburgs ijshockeybolwerk We vroegen hem naar zijn eerste ervaringen en checkten en passant zijn to do-lijstje.

Ik ben blij om samen met iedereen die Tilburg Trappers een warm hart toedraagt aan de slag te gaan. Er is veel werk te doen’, aldus Van Baast, die verrast was over alle reacties die hij ontving sinds bekend werd dat hij de nieuwe algemeen directeur in IJssportcentrum Stappegoor zou worden. ‘Vanuit alle windstreken heb ik mailtjes, appjes en telefoontjes gehad. Dat geeft een goed gevoel en steunt me in mijn overtuiging dat ik de juiste beslissing heb genomen.

COMPETITIESTART

In de aanloop naar de zesde ijshockeyjaargang voor Trappers bij onze Oosterburen pakten zich de afgelopen weken donkere wolken samen boven de Oberliga Nord. Zo honoreerde de Duitse IJshockeybond (DEB) de licentieaanvraag van Hannover Indians en EXA Icefighters Leipzig vooralsnog niet. Beide clubs hebben inmiddels bezwaar gemaakt en donderdag 20 augustus volgt een hoorzitting bij de licentiecommissie van de DEB.

Het streven is nog altijd om op 16 oktober te beginnen met de competitie. En daar horen wat ons betreft Hannover Indians en Leipzig bij. Zeker in deze zeer spannende tijd moeten we samen naar oplossingen zoeken. Alle clubs in de Oberliga Nord zijn er klaar voor. Bij handhaving van de afwijzing zou de Oberliga Nord aanzienlijk uitgedund worden‘, aldus Van Baast, die ondanks dat vertrouwen houdt in een goede afloop.

OVERLEG

Bij een competitiestart half oktober doemt direct het volgende vraagstuk voor de nieuwbakken algemeen directeur op: Duels met publiek? Zo ja, met hoeveel toeschouwers in dat geval? ‘Het uitgangspunt is dat alle clubs vinden dat ijshockey gespeeld moet worden met publiek. IJshockey zonder onze supporters is niet leuk! In lege stadions spelen is bedrijfseconomisch ook een flinke uitdaging. Er komt niets binnen, terwijl de kosten wel doorlopen.

Om te bekijken hoeveel mensen Trappers bij thuisduels een plekje kan bieden, voert Ruud gesprekken met de gemeente Tilburg. ‘Niet alleen zijn zij de eigenaar van de hal, maar tevens ook verantwoordelijk voor de handhaving van de coronamaatregelen in de stad. Het zijn constructieve, maar ingewikkelde overleggen. Er zijn maar liefst zes verschillende protocollen (algemeen horeca-, evenementen-, sport-, gemeente-, IJshockey Nederland- en een DEB-protocol) die over elkaar heen gelegd moeten worden. Deze lijvige rapporten moeten we zien samen te vatten in een werkbare regeling voor Trappers waarbij we uiteraard voldoen aan alle richtlijnen, maar ook zoveel mogelijk fans bij onze wedstrijden aanwezig kunnen laten zijn.

FANTASTISCHE AANHANG

Ondanks alle onzekerheid rondom de coronacrisis kan de drievoudig Oberliga Meister ook komend seizoen weer rekenen op de steun van zijn hondstrouwe legioen. ‘Begin deze week stond de teller op bijna 900 verkochte seizoenkaarten. Dat is nagenoeg gelijk aan dezelfde periode vorig jaar. Deze blijk van vertrouwen geeft nog maar eens te meer aan dat we een fantastische aanhang hebben’, vertelt een trotse Van Baast. Voor de supporters die twijfelen of nog niet in de gelegenheid zijn geweest hun jaarkaart te verlengen, heeft Trappers de periode opgerekt tot 1 september.

Niet alleen de fans, maar ook de sponsoren blijven massaal achter Tilburg staan. ‘Zelfs in de vakantieperiode is ons commercieel team dagelijks op pad. Onze hoofdsponsoren Van Esch Verf als Versteijnen Logistics gaven natuurlijk een belangrijk signaal af door al vroeg hun verbintenis met ons te verlengen. Ongeveer negentig procent van onze sponsors volgden hun voorbeeld. Vanzelfsprekend haakt er ook wel eens eentje af, maar daar staan ook weer nieuwe geldschieters tegenover.’

STAMMTISCHAVOND

Op de dag dat de hoorzitting van Hannover en Leipzig bij de licentiecommissie van de DEB geprogrammeerd staat, organiseert Trappers een Stammtisch-avond (aanvang 20:00 uur). ‘Om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen, kunnen onze supporters op de tribunes zitten. Vanaf het ijs zal ik hun vragen beantwoorden.’

De selectie onder leiding van coach Bo Subr start de voorbereiding op het nieuwe Oberliga seizoen op dinsdag 25 augustus om 18:00 uur met een ijstraining van een uur in IJssportcentrum Stappegoor. Tijdens de oefencampagne spelen we vooralsnog thuis en uit tegen Krefelder EV 81 en Herner EV. Verder lopen er nog gesprekken met een ploeg uit de DEL2 en de Franse Division 2 voor nog twee extra oefenduels. Ook komt er een Open Dag. Deze zal in september plaatsvinden.’