Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 35

Voor en tegenspoed in Oberliga Nord


Regeren is vooruitzien, zeker in tijden van crisis. Maar het leggen van de puzzel is zeker geen eenvoudige opgave voor alle clubs in de Oberliga Nord.


In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor het terugtrekken van Essen en Duisburg uit de Oberliga Nord, drie mogelijke nieuwelingen in diezelfde competitie, Steven Bär naar Halle en contractverlengingen in Erfurt en Hannover.

GEEN OBERLIGA IN ESSEN EN DUISBURG

De kogel ging vrijdagavond door de kerk: na Füchse Duisburg trekt ook Moskitos Essen zich terug uit de Oberliga Nord. Net als de lokale rivaal beginnen ook de Muggen in het nieuwe seizoen in de Regionalliga West. Moskitos-voorzitter Thomas Böttcher bevestigde: ‘We hebben geen inschrijving ingediend omdat ons momenteel de financiële middelen ontberen.’

Naast het gebrek aan sponsorinkomsten als gevolg van de coronacrisis zijn er de afgelopen weken en dagen ook financiële lijken uit de kast gekomen. Böttcher (pas acht weken in functie): ‘We hebben volledig begrip wanneer er spelers zijn die zullen vertrekken omdat we niet in de Oberliga gaan spelen.’ Coach en technisch directeur Frank Petrozza heeft aangegeven Essen ook in de Regionalliga West trouw te blijven.

DRIE NIEUWELINGEN IN OBERLIGA NORD?

Terwijl Duisburg en Essen dus de Oberliga Nord verruilen voor de Regionalliga West, zijn er verschillende kandidaten die de omgekeerde weg willen bewandelen. Herforder EV bevestigde vrijdagavond dat de licentiedocumenten voor de Oberliga op tijd waren ingediend. Eerder in de week deed EG Diez-Limburg hetzelfde. Zaterdagochtend volgde zelfs nog een derde club, Hammer Eisbären. Mochten alle drie de clubs en de overige tien teams een licentie krijgen, dan bestaat de Oberliga Nord in de komende ijshockeyjaargang uit 13 teams (één meer dan afgelopen seizoen).

VERDEDIGING HALLE KRIJGT VORM

De contouren van de defensie van Saale Bulls Halle worden meer en meer zichtbaar. Nadat eerder Eric Wunderlich al verlengde en Leon Fern overstapte vanuit Hamburg, maakte de nummer 7 van afgelopen seizoen woensdag de komst van Steven Bär wereldkundig. De 27-jarige verdediger komt over van Selber Wölfe (Oberliga Süd).

Technisch directeur Kai Schmitz van Saale Bulls is in zijn nopjes met zijn aanwinst: ‘Met meer dan 300 DEL2 duels op zijn palmares (Bär speelde voor Heilbronner Falken en Lausitzer Füchse) zorgt hij voor stabiliteit in onze defensie. We hadden hem al langer op de korrel en zijn enorm blij dat hij voor ons gekozen heeft.’ Bär wordt in de Sparkassen Eisdom de vervanger van Christian Guran. Verder haalde Schmitz center Tim May terug naar Saksen-Anhalt. De 29-jarige aanvaller kwam van 2017 tot 2019 ook al uit voor de Stieren.

ROBERTO GEISELER BLIJFT ZWARTE DRAAK

TecArt Black Dragons verlengde afgelopen week het contract met één van hun verdedigende steunpilaren. Roberto Geiseler versterkte vorig seizoen, na acht jaar DEL2 met Lausitzer Füchse, de gelederen van de Zwarte Draken. In 355 duels op het een na hoogste niveau bij onze Oosterburen verzamelde hij 43 punten (6 goals en 37 assists). ‘We zijn blij dat Roberto zijn ja-woord aan ons gegeven heeft. Met zijn ervaring is hij de ideale mentor voor onze jonge talenten.

THOMPSON EN KOZIOL VERLENGEN IN HANNOVER

‘Thomson und Koziol weiterhin Scorpione’ kopte de website van Hannover Scorpions afgelopen donderdag. Robin Thomson, zoon van Greg Thomson, assistent-coach bij Kölner Haie (DEL) staat sinds 2015 onder contract in Hannover. Afgelopen seizoen stond de Duits-Canadees lange tijd buitenspel toen hij tijdens de training een zeer ernstige en langdurige voetblessure opliep. ‘Robin is een vaste waarde in de verdediging. We zijn er zeker van dat hij na zijn blessureleed weer garant zal staan voor uitstekende prestaties zoals we gewend waren in de afgelopen jaren’, aldus Eric Haselbacher.

Christoph Koziol, geboren in Rosenheim, speelt, net als Thomson, ook sinds 2015 bij de Schorpioenen. Met 89 punten (40 goals en 49 assists) liet de left winger in de voorbije twee seizoenen zien een belangrijke onderdeel van de Hannover aanval te zijn. ‘Hij is veelzijdig en voert de opgedragen taken meer dan goed uit. Een speler die ik heel goed kan gebruiken’, sprak coach Tobias Stolikowski.