Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 32

VOLGT IJSHOCKEY SPOEDIG DUITSE VOETBAL?

Bondskanselier Angela Merkel gaf vorige week woensdag groen licht voor hervatting van de Duitse voetbalcompetitie. Aanstaande zaterdag staan de eerste duels in de Bundesliga en de Tweede Bundesliga geprogrammeerd.

In de tweeëndertigste editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de vraag of het ijshockey snel zal volgen, de nieuwe broodheer van Brad Snetsinger, nieuwkomers in Essen en Erfurt, de verhuizing van Philip Lehr en de ontbinding van het nog lopende contract van Christopher Kasten in Herne.

TASKFORCE PLEIT VOOR VOL VIZIER

Net zoals op tal van andere gebieden luidt ook in het (Duitse) ijshockey de grote vraag: ‘Wanneer en hoe kan de snelste teamsport ter wereld weer beginnen?’ De nieuwe taskforce, met vertegenwoordigers van de Duitse IJshockey Bond (DEB), DEL, DEL2 en de competities onder de paraplu van de DEB, houdt zich momenteel bezig met de gezichtsbescherming van de spelers.

Men onderzoekt de mogelijkheid of het conventionele vizier zodanig kan worden aangepast dat het risico op infectie via speeksel en zweet wordt beperkt. DEB-president Franz Reindl bevestigde dat Bauer momenteel aan een oplossing werkt, maar hult zich verder in nevelen. ‘We vertrouwen volledig op de expertise Bauer. Ze bieden al volledige gezichtsbescherming, maar met ventilatiesleuven rond de mond van de speler.’ Reindl gaat verder: ‘Het doel is om de bescherming te gebruiken bij trainingen en in wedstrijden voor zover dit vereist wordt. We moeten realistisch blijven en niet te euforisch zijn.’

SNETSINGER NAAR SELB

Het gerucht zong al weken rond, maar sinds afgelopen zaterdag is het officieel: Brad Snetsinger verdedigt komend seizoen de kleuren van Selber Wölfe. De 33-jarige left winger, in 2014 kampioen met Tilburg Trappers, maakt de overstap vanuit Memmingen naar de NETZSCH-Arena. Snetsinger werd in de afgelopen ijshockeyjaargang voor de tweede maal in zijn loopbaan uitgeroepen tot speler van het jaar in de Oberliga Süd.

‘Snetse’ is een uitzonderlijke speler. Aan de puck kan hij alles. Hij bezit een geweldig oog voor zijn vrijstaande ploeggenoten, maar kan ook zelf scoren’, aldus Wölfe-coach Herbert Hohenberger. Aan de overgang van Snetsinger werd lang door Selb gewerkt, vertelde voorzitter Thomas Manzei: ‘Nadat begin maart duidelijk werd dat Ian McDonald zijn schaatsen aan de wilgen zou hangen, zijn we gaan zoeken naar een sterke import. Toen de interesse wederzijds bleek, hebben we snel spijkers met koppen geslagen.’

De Canadees uit Ajax (Ontario) tekende voor één seizoen in Selb.

NIEUWKOMERS IN ESSEN EN ERFURT

Na drie recente contractverlengingen heeft Moskitos Essen zijn eerste nieuweling voor het komende seizoen gepresenteerd. Verdediger Florian Spelleken keert na drie jaar Hannover Scorpions en twee seizoenen Füchse Duisburg terug op het oude nest. De 28-jarige verdediger was van 2010 tot 2015 ook al actief am Westbahnhof. Essens coach Frank Petrozza over Spelleken: ‘Florian is een taaie stay-at-home-defenseman met een uitstekende schaatstechniek’.

Donderdagochtend maakte TecArt Black Dragons Erfurt de komst van Tyler Mosienko wereldkundig. De 36-jarige forward komt over van Saale Bulls Halle waar hij in 70 wedstrijden goed was voor 102 punten (32 goals en 70 assists). Mosienko was in zijn carrière eerder actief in Japan, Denemarken, Engeland en Frankrijk.

LEHR WORDT BLUE DEVIL

In de vorige editie van de Tuesday’s round-up konden we melden dat Hannover Indians in David Zabolotny en Lukas Schaffrath een nieuw goalie duo gevonden had. Daarmee onderving men in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen het vertrek van Kristian Hufsky (EV Landshut (DEL2)) en Philip Lehr. Van deze laatste was de precieze bestemming nog onbekend, maar in ieder geval Oberliga Süd. Gisterochtend werd duidelijk dat hij voor Blue Devils Weiden gekozen heeft.

‘Hij is de keeper waar we naar op zoek waren’, zegt Ken Latta, coach van de Blue Devils, over de 26-jarige keeper, die ‘veel talent en ervaring met zich meebrengt, hoewel hij nog jong is.’ Lehr kijkt ook verwachtingsvol uit naar zijn tijd in Weiden: ‘Ik had goede gesprekken met Ken en ben enthousiast over de richting die de Devils in willen slaan. Het doel is zeker de play-offs.’

KASTEN VERLAAT HERNE OM PRIVÉREDENEN

Christopher Kasten, die nog een doorlopend contract had voor 2020/2021, verlaat Herner EV om privéredenen. ‘Kijkend naar de toekomst is dit de beste en enig juiste beslissing voor ons gezin. We willen iets opbouwen in Zuid-Duitsland’, legt de verdediger uit. ‘Ik kijk met veel genoegen terug op mijn tijd in Herne.’

De 30-jarige Kasten scoorde zes doelpunten en leverde 26 assists in 43 wedstrijden voor de nummer 2 uit de Oberliga Nord van afgelopen jaar. ‘We verliezen een karakterspeler. Hem laten gaan was voor ons een moeilijke sportieve beslissing, maar het gezin komt altijd op de eerste plaats. Dus zijn besluit is absoluut begrijpelijk. Ik wens hem het allerbeste voor de toekomst. We zullen elkaar zeker weer zien’, reageerde HEV-coach Danny Albrecht.